Takip Et
  • 2 Eylül 2013, Pazartesi

Güzellik ve zeka

Seçimler yaklaşıyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için elde bir aday var. Diğerleri genel başkanlarının adaylıklarını açıklamasını, görev vermesini bekliyor. Çünkü büyükşehir belediye başkanı adaylığını görev olarak görüyorlar. Kaybettikleri takdirde, "Bize verilen görevi yerine getirdik, aday olduk, elimizden geleni yaptık ama olmadı" demenin alt yapısını hazırlıyorlar.

Halkın gönlünü kazanma, şirin görünme ve medyatik olma için yollar aranmaya başladı bile. Herkes kendine göre bir yöntem belirliyor. Algı yönetimi konusunda kimisi Türkiye'nin önde gelen isim ve firmalarıyla çalışıyor, kimisi de Aydın'ı iyi bilen danışmanlar kovalıyor. Ekipler kuruluyor, gazeteler, internet haber siteleri nasıl daha etkin kullanılırın hesapları yapılıyor. Halkın onayını almış, ilgi ve beğeniyle takip edilen ciddi yayın organlarını diledikleri gibi kullanamayacağını düşünenler, kendilerini süsleyecek, rakiplerini pisleyecek yayıncı kuruluşlar arıyor, kuruyor...

İşleri zor, bu konuda çok çok önde giden ve durumu çok önceden kesinleşmiş bir aday var. Özlem hanım, nereye koysanız göze çarpıyor. Seçim meydanlarında öfkelenip "BİP" dedirtecek konuşma yapmazsa algı yönetimi açısından avantajlı başlıyor. Efeler Belediye Başkanlığına talip olan Hüseyin Aksu da, bilgisi ve bunu sunma konusundaki üstün zekasıyla medyada dikkat çekmeyi çok iyi beceriyor. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın sıcak ilişkileri, çok önceden kurduğu samimi dostlukları bu anlamda iyi bir örnek.

Demem o ki, dikkat çekmek ve medyatik olmak istiyorsanız güzelliğiniz, bilginiz, zekanız ve sıcaklığınız yoksa işiniz zor demektir. Gazetecilere tekme atanları gazeteciler cemiyeti çatısı altında savunarak ya da yanınızda 'nasılsa her gazeteye ulaşıyor' düşüncesiyle tek bir gazeteci taşıyarak medyatik olmayı beceremezsiniz.

Daha zaman var. Çalışın, güzelleşin, bilgilenin, zekanızı kullanmayı öğrenin, sıcak ilişki kurmak için de samimiyet dersleri alın. Şunu hiç unutmayın; göreviniz aday olmak değil Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olmaktır. Seçildikten sonra başlayan, altından kalkabilmeniz gereken zorlu bir süreçtir. Aydın'ın seçim kazanacaklara değil, kazandıktan sonra başarabilecek olanlara ihtiyacı vardır.

Aydın halkının kazanacak olanı değil, çalışacak olanı seçmesi gerekir. Tabi, önüne getirilirse...

İnşallah, ilimizin adına yakışanı olur.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.