Takip Et
  • 11 Kasım 2013, Pazartesi

Özlem nasıl yıkılır?

Bu soruya cevap arayan ben değilim. Çok sayıda kişi bunun için kafa yoruyor.

İşi abartanlar bile var; "Bir sürü kadın bulacağız, şehir içi ve ilçe dolmuşlarına binecek olan bu kadınlar, 'Özlem Çerçioğlu, oruç tutmuyor. Tutmadığı gibi Ramazan'da bile şarap içiyor' gibilerinden söylenti yayacak" Neden?, "Özlem Çerçioğlu, Mustafa Ancın'ı aynı yöntemle devirmişti..." bu senaryolardan sadece bir tanesi.

"Özlem Çerçioğlu, tuttuğu yüzlerce kişiyi internet sitelerinde aleyhinde ve lehinde çıkan haberlere yorum yazdırıyor. Kendisine muhalif olan siyasetçi ve gazetecilere karşı o da gazeteci tutup onlara saldırtıyor" bu başka iddia...

Bunlar siyasetin çirkin tarafı. Menfi durumlara kafa yorduğumuz kadar müspet düşünsek; memleket kurtulacak ama nedense hep kötü örnekleri başarılı buluyor, onları taklit ediyoruz.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu eleştirmek isteyenlere o kadar çok müspet malzeme var ki...

Örneğin, dünyanın neresinde demir yoluna paralel battı çıktı yapılmış? Battı çıktıya rağmen Atatürk Bulvarında niye hala trafik sıkışıyor? Bu yanlış uygulamalardan sadece bir tanesi.

Daha çok var. Aydın'da aktif siyaset yapan hele hele Aydın Belediye Meclisi'nde görev alanlar bunu çok iyi biliyor. Bildiklerini istifasından hemen sonra değil de seçim yaklaşınca söyleyen, Çerçioğlu ile birlikte görev yürütenler bile...

Seçimlik siyaset anlayışının doğurduğu sonuçlar işte böyle oluyor.

Aydın'a seçildikten, hatta kaybettikten sonra bile sürekli siyaset yapacak, hizmet ya da muhalefet üretecek adamlar lazım.

İnşallah buluruz. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.