Takip Et
  • 11 Ağustos 2023, Cuma

Fatih Atay ve Özlem Çerçioğlu

Dün yazmadım diye yine demediğini bırakmadın. Neymiş efendim, Fatih Atay ve Özlem Çerçioğlu kavgasına bulaşmak istemiyormuşum. O konularda bir şey söylemeye cesaretim yokmuş.

Şehirde bizlerin uzun yıllardır bildiği, kamuoyunun yeni öğrendiği bir gerginlik. Son zamanlarda seni de meraklandıran oluşan algı.

Özlem Çerçioğlu’nun ürettiği bu algı, benim için bir nevi salatalık. Biz öyle her hıyar uzatana tuz torbası ile koşmuyoruz canımın içi.

O kavgaların içinde olmak gibi bir niyetimiz yok. Dışarıdan okumalarımız olabilir. Onları da seninle paylaşmaktan çekinmem.

Neymiş efendin Fatih Atay’ın parti içinde imajı büyük zedelenmiş. Bu saatten sonra Özlem Çerçioğlu, onu aday yaptırmazmış.

Eğer Özlem Çerçioğlu’nun Fatih Atay’ı aday yaptırmama gibi bir gücü olsaydı, bu kadar uğraşmasına sence gerek var mıydı?

Sessiz, sedasız gününü bekler, o gün geldiğinde kimi istiyorsa onun adaylığını ilan etmez miydi? Sence bu kadar tantana niye kopuyor?

Özlem Çerçioğlu daha henüz kendi adaylığından bile emin değil. Fatih Atay’ın kendi yerine aday gösterilebileceği endişesi taşıdığını düşünsen iyi edersin.

Özlem Çerçioğlu’nun devam eden davalarından biri sonuçlansa; bırak aday olmayı Türkiye’yi terk eder. Bu yönde gerekli hazırlığı da vardır diye düşünüyorum.

İngiltere’ye ve Amerika’ya bir takım değerli materyal stokladığı yönündeki duyumlar belki senin de kulağına geliyordur.

CHP’de yaşanan bu iç kavga, ne ilk ne de son olacak. Özlem Çerçioğlu gibi geçimsiz bir Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu sürece hizmetten çok kavgaların konuşulduğu il olmaya devam ederiz.

Fatih Atay’ın selefi Mesut Özakcan’ı da Özlem Çerçioğlu istemiş, sonunda onunla kavga etmemiş miydi? Fatih Atay’ı da o istedi. Onunla da kavga ediyor.

Kuşadası’nda Özer Kayalı ile Söke’de Süleyman Toyran ile de kavga etmişti. Geçimsizlik yapma, huysuzluk ve huzursuzluk çıkarmada Çerçioğlu’nun üstüne siyasetçi tanımıyorum.

Fatih Atay’a gelince, ne kadar yaptığı yanlış varsa hepsinin müsebbibi Özlem Çerçioğlu’dur. Çünkü onun Efeler Belediye Başkanı olması için ne kadar arzulu ve istekli olduğunu yakından biliyorum.

Bu konuda benden de yardım istedi. “Adayımız Mesut Özakcan olmasın, Fatih Atay olsun” diye, o dönem Kemal Kılıçdaroğlu’nun başının etini yedi. Sayın genel başkan bunları hatırlar.

Bugün Efeler Belediyesinde Fatih Atay kaynaklı ne kadar sorun varsa, hepsinden en az onun kadar Özlem Çerçioğlu da sorumlu.

Çünkü Atay’a, Çerçioğlu referans oldu. Onun adaylığı için kefalet koydu. Borçlu borcunu ödemediğinde kefilinden tahsil edilmez mi?

Çerçioğlu’nun kefaletinin arkasında durup bedel ödemesi lazım. Mahalleyi ayağa kaldırıp kendi sorumsuzluğunu üzerinden atacağını sanıyorsa, bu toplum onu yemez, yememeli.

Sen de yeme, olur mu?

Belki bir gün sana Fatih Atay nasıl belediye başkanı adayı oldu? Çerçioğlu Mesut Özakcan’ı aday yapmamak, yerine Fatih Atay’ı getirmek için neler yaptı? Ben bu işlerin neresindeydim?

Anlatırım. Şok olursun. Sıcaklar biraz geçsin. Havalar biraz serinlesin. Hatırlat, bunları konuşalım. Olur mu?

Özlem Çerçioğlu ve Fatih Atay'a da bir teklifim var. Cesaretleri varsa gelsinler, tvDEN'e, istedikleri kişinin moderatörlüğünde, canlı yayında kozlarını paylaşsınlar. Dükkan da, ekran da açık. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.