Takip Et
  • 16 Aralık 2013, Pazartesi

Savaş başlıyor

Seçim yarışı başlayalı çok oldu. CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu ile MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak uzun süredir çalışıyor. AK Parti'nin adayı Cuma günü belli oldu. Çerçioğlu ve Uzunırmak gibi Mustafa Savaş da çalışmaya başlıyor.

 

Üç adayın da, çok iddialı olduğunu düşünüyorum. Aydın Belediye Başkanlığı görevini yürütmesi, güzel bir kadın olması, bir takım radikal kararları ve çıkışları ile halkta sempati uyandırmasıyla Özlem Çerçioğlu, bir kaç ay öncesine kadar en favori isimdi ve açıklanan tek adaydı. Çerçioğlu, diğer partilerin adaylarını açıklaması ile az biraz ivme kaybetmiş gibi gözükse de, kazanma ihtimali yüksek görünüyor.

 

MHP, Ali Uzunırmak ile Aydın'da en doğru kararı verdi. Kısa sürede parti ve bağlı teşkilatlarda toparlanma oldu. Kitlenin, "Ağabeyi" olan Uzunırmak'ın yeterli oy aldığı fakat partisinin barajı aşamadığı milletvekili seçimi dışında girdiği bütün seçimleri kazanmış olması, önemli bir referans. Nazilli ve Söke gibi büyük ilçelerde MHP'nin güçlü olması, Uzunırmak'ın şansını artırıyor. Uzunırmak'ın da kazanma ihtimali yüksek görünüyor.

 

Aydın halkının, çok iyi tanımadığı iddia edilse de, AK Parti'nin adayı Mustafa Savaş da çok güçlü bir isim. Aydın'da partisinin teşkilatları neredeyse yok gibi ama Savaş'ın, Halkbank Genel Müdür Yardımcılığı görevini uzun süredir yürütmesi ile oluşturduğu büyük bir kitlesi var. Çineli olan Savaş, Ormancı Ali'nin oğlu kimliği ile köylünün, bankacı kimliği ile iş dünyasının, mülkiyeli kimliği ile de diğer kitlelerin ilgisini çekebilir. Aydın halkı genelde, tarım politikaları ve bazı milli meselelerden dolayı AK Parti'ye tepki duysa da, iktidar nimetlerinden belediye olarak yararlanmasından yana tavır sergileyebilir. O yüzden Mustafa Savaş'ın da, kazanma ihtimali yüksek görünüyor.

 

Demem o ki, bana göre Aydın'da şartlar eşit. Hatta bazı ilçelerde garanti görünen adayların bile yarış kızıştığında zorlanabileceğini düşünüyorum. Örneğin Germencik'te MHP, Çine'de CHP, Sultanhisar'da AK Parti kaybedebilir.

 

Sultanhisar, bana göre bu seçimin kilit noktasıdır. Şuan belediye AK Parti'dedir. MHP Büyükşehir Adayı Ali Uzunırmak Sultanhisar'ın oğlu, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu da gelinidir. Her ikisi için bu ilçeyi kazanmak, AK Parti için de kaybetmemek son derece önemlidir.

 

Şuana kadar yapılan çıkışlar ve açıklanan değişik anketler, algı yönetimi sanatının eseridir. Çünkü bizim toplumumuz çalışacak olana değil kazanacak olana oy verir. Doğaldır ki, herkes kendisinin kazanacağını iddia edecektir. En sağlıklı sonucu da sandık verecektir.

 

Önemli olan, seçilmeyi değil, seçmeyi bilenlerin kazanmasıdır. İnşallah öyle olur.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.