Takip Et
  • 3 Ağustos 2023, Perşembe

Aile siyaseti ve iki örnek

Seninle bazı konularda anlaşamıyoruz. Bazı figürlerin siyaset sahnesinden neden çok basit hatalarla silinip gittiğini, sadece gördüğün kadarıyla yorumluyorsun. Derinlemesine bakma yetisine sahip değilsin. Bu konuda seni eleştirmekten çekinmem. Sen de eleştirinin bir armağan olduğunu unutma. Çünkü ben seninkilere öyle bakıyorum.

Bana AK Parti’nin eski Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un hızlı bir ivme kaybı yaşadığını söylüyor, kendince bir sürü sebepler sayıyorsun. Aslında konu çok basit. Aileye inersen görürsün.

Metin Yavuz’a gelmeden sana Ahmet Rıza Acar ve Acar ailesinin siyasetinden bahsetmek isterim. Ailede siyaseti bilen kişi Mehmet Ali Acar'dır. Refah Partisi Aydın İl Başkanı, Necmettin Erbakan’ın çırağı, Recep Tayyip Erdoğan’ın da eski yol arkadaşıdır. Araları o kadar iyidir ki, bir Aydın ziyaretinde Erdoğan bıyıkları olamayan Mehmet Ali Acar’a “Annene benzemişsin. Bıyık bırak da babana benze” diye takılmıştır.

Mehmet Ali Acar bu denli siyaseti bilirken Ahmet Rıza Acar, ticari zekasıyla kardeşine çelme takmış, önce AK Parti Aydın İl Başkanı, ardından da AK Parti Aydın Milletvekili olmuştur. Milletvekilliği bir dönem sürmüş, hafızalarda milletin vekili değil de zenginin, işadamının temsilcisi, komisyon siyasetçisi olarak yer bırakmıştır.

Ahmet Rıza Acar, partisinin vefa içerikli organizasyonları dışında bir daha aktif siyasetin içinde yer bulamamıştır. Diğer kardeşi merhum Hikmet Acar da bir dönem il genel meclisi üyeliği yapmıştır. Siyasete yıllarını veren Mehmet Ali Acar’ın tüm emeği, tecrübesi ve hakkı kardeşinin hatalı sollaması sonucu kaybolmuştur.

Eğer Mehmet Ali Acar, siyasette milletvekilliği gibi bir göreve gelseydi; iddia ediyorum bugün hala Aydın’ı o dizayn ediyor olurdu. Şehre, şehrin insanına ve her şeyden önemlisi soy adına büyük değer katardı. Döneminin İsmet Sezgin’i, Nahit Menteşe’si olurdu. Siyasette kader değil, kardeş kurbanı oldu.

Bana Metin Yavuz’u soruyor, ondan bahsediyorsun ya;

Yavuz ailesinde de siyaseti bilen, siyaseti içselleştiren Tekin Yavuz'dur. Metin Yavuz’un küçük kardeşi olsa da siyasette fersah fersah abisinden öndedir. Usul bilir, erkan bilir, teşkilatçıdır, halkta da büyük karşılığı vardır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin, Aydın’da yetişmiş bana göre en iyi siyasetçilerinden biridir.

AK Parti’de siyaset yapan ağabeyinin durumundan dolayı geride kalmayı seçmesi, sabırla bir kenarda beklemesi de siyaseti ne denli bildiğini ve siyasi olgunluğunu gösterir. Sen çok haklısın, Metin Yavuz milletvekilliği, MKYK üyeliği gibi siyasette yakaladığı koltukları koruyamadı.

Yol yürüdüğü bazı kötü insanlar, kibre dayalı yaklaşımları ve ortaya çıkardığı kötü karneye rağmen hala siyasette aktif olmasını, “çabaladıkça batıyor” diye yorumluyorsun. Bence partisinin ve Aydın’ın yanı sıra Yavuz soy adını taşıyan, siyaseti kendisinden çok daha iyi bilen, onun elde ettiği mevkilere gelse istikrarlı bir şekilde koltuğunu koruyacak ve daha üst makamları zorlayacak kardeşi Tekin Yavuz’a da büyük zarar veriyor.

Yol yakınken kardeşine daha fazla gölge etmese, siyasetten ırak saadetli bir yaşam tercih etse, hem ticari hayatına hem de şehrimize büyük katkısı olur.

Bu arada Metin Yavuz ile iyi de bir dostluğumuz vardır. Acı söylemem de o yüzden. Tıpkı senin bana acı acı konuşmana rağmen alınmayıp, sana minnet duyduğum gibi Metin ağabey de bana bu eleştirilerimden dolayı müteşekkir kalacaktır.

Sen de şimdilik sağlıcakla kal. Yarına görüşürüz. Olur mu? 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.