Takip Et

FETÖ temizliği ve Aydın

Türkiye’de FETÖ ile mücadelenin 15 Temmuz sonrası yoğunlaştığı ender illerden biridir Aydın. Bazı siyasetçiler bu konudaki rahatsızlıklarını dile getirse de ilgili kurumları harekete geçirememiştir. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası da Aydın’da hız kazanan FETÖ ile mücadele çalışmaları, öncesindeki ağırdan almanın telafisi niteliğindedir ama kesinlikle yeterli değildir.

Bugün hala Aydın’da bu yapı ile bağı olduğu toplumun tüm kesimlerince bilinen insanlar elini kolunu sallayarak sokaklarda gezmektedir. Bu ilde yakınlarının hesaplarına bazı şirketlerin yatırdığı paraların ticaret mi, himmet mi, rüşvet mi olduğunu açıklayamayan etkili insanların olduğu söylentileri kulaktan kulağa yayılmaktadır. Bu insanlar kendi durumlarını örtmek adına başkalarını karalayabilecek kadar yüzsüzleşmişlerdir.

Banka Asya ile ilişkilerini 15 Temmuz sonrası zorunlu olarak bitiren, toplum üzerinde etkin kuruluşlar da bulunmaktadır. Çocuklarını inatla, ısrarla bu yapının okullarında okutanlar, bu yapının kendilerine sağladığı ticari imtiyazları bırakamayanlar da vardır. 15 Temmuz gecesi olayların netleşmesini bekleyip ondan sonra sahneye çıkanların yüzsüzlüklerini Aydınlılar kaygı ile izlemektedir. Güven sorunu bulunmaktadır.

Türkiye genelinde 15 Temmuz öncesi başlayan FETÖ ile mücadele girişimi Aydın’da 15 Temmuz sonrasında başlamıştır. Olaya sayısal açıdan bakmak da büyük yanlışlıktır. Aydın’da kaç tane irili ufaklı FETÖ’cüye işlem yapıldığından ziyade kaç etkin ve etkili örgüt mensubu, yandaşı, finansörü hakkında gereken yapılmıştır? Bu sorunun cevabı aranmadığı sürece, yapının önemli finans merkezlerinden biri olan Aydın’da FETÖ mücadelesi siyasetçilerin, ilgili bazı bürokratların şovundan öteye geçmeyecektir.

Henüz hiçbir şey yapılmayan ama bu örgütün siyasetinden ticaretine, sivil toplumundan bürokrasisine hatta yargısına kadar yön verdiği ilçeler vardır. Dalga dalga süreceği söylenen operasyonlarla inşallah Aydın’da kamu vicdanını rahatlatacak işler ortaya konur. Ve FETÖ ile mücadele, örgütün etkili elemanlarının etkisizleri ortaya koyup üstüne masumlara çamur atıp kendilerini gizlemesinin ötesine geçer.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.