Takip Et
  • 20 Ocak 2024, Cumartesi

İlçe adayları kim oluyor?

Bir haftadır bana bu soruyu 30 kez sordun. Açıklananları biliyorsun. Onlarla ilgili gelişmeleri de beraber takip ediyoruz. Açıklanmayanları da birlikte öğreneceğimizden endişen olmasın.

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın’da dört adayını henüz açıklamadı. Onlar da Didim, Germencik, Köşk ve Karacasu. Daha önce de söyledim HDP-DEM ile pazarlık olduğu için Didim ve Germencik’in beklediği konuşuluyor. Köşk’te aday bulunamıyor. Karacasu’da iki kıymetli isim arasında tercih yapma zorluğu yaşanıyor.

MHP, 5 ilçede adaylarını açıkladı. Onlar çalışmaya başladı. Açıklanan isimler hem parti tabanından hem de kamuoyundan destek buldu. Özellikle Sultanhisar adayı Hüseyin Özer’in bu denli sevildiğini açıkçası ben de bilmiyordum.

İYİ Parti, 6 ilçede adaylarını duyurdu. Diğer 4 adayı hakkında çok bir yorum yapamayacağım. Kuşadası ve Efeler’de “daha iyi bir aday olmazdı” denen iki ismi çıkardı. İYİ Parti, “Yarışta ben de iddialı bir şekilde varım” dedi. Söke’de Süleyman Toyran, Nazilli’de de Esat Ergüler’in adaylığı gerçekleşir ve bu isimlere uygun bir Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da çıkarabilirse; Meral Akşener’in yüzünü Aydın güldürür gibi görünüyor.

DEM Parti, Demokrat Parti ve diğer partilerin de adayları olacak. Bekleyip göreceğiz.

Senin asıl merak ettiğin AK Parti’nin ilçe adayları. İnan ben de bilmiyorum. Öngörülerim, tahminlerim var ama bilgim yok. İnanılmaz ketum bir çalışma yürütüyorlar. Aydın Büyükşehir’de en doğru ismi aday yaptılar. İlçelerde ne yapacaklar bekleyelim görelim. Önümüzdeki hafta içinde açıklanacağını duyuyorum.

Bu arada kitap tavsiyesi istemişsin. Ahmet Ümit’in Kukla adlı eserini ya da Paulo Coelho’nun Kazanan Yalnızdır isimli kitabını okuyabilirsin. Güzel bir hafta sonu geçir. 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.