Takip Et
  • 17 Ekim 2016, Pazartesi

Fazla ‘Sert’ değil mi?

Dün Aydın’ın en çok okunan gazetelerinin manşet haberiydi. Yerel ve ulusal internet sitlerinin bir çoğu manşetten verdi. Ulusal gazetelerde de yer buldu.

Olay; İncirliova’da yaşanıyor. Hayvan sever Fırat Sert, evinin önünde köpekleri yemlerken biri geliyor ve elindeki sopa ile hayvanları kovalamak istiyor. Engellemeye çalışan Fırat Sert onu dövmeye başlıyor. İlk anlarda savunmaya çalışan kişi bir süre sonra teslim oluyor ve hiç karşılık vermiyor. Yerlere yatırıyor, sürüklüyor, arabanın bagajından çıkardığı iple bağlıyor...

Bu haberin ve görüntülerin hayvan severleri çok üzdüğünü düşünüyorum. Hayvanları korurken, insanı o kadar aşağılamayı onlar da doğru bulmuyordur. Çünkü savunmasız biri gibi görünüyor. Ya deli ya da sarhoş veya bu olay tam bir kurgu. Yoksa kimse tepkisiz dakikalarca dayak yemez ve o maskaralıkları yaşamaz.

Benimkisi şüpheye dayalı bir iddia; somutlaştırmak devletin savcısı ve güvenlik birimlerine düşüyor. Fırat Sert’in dakikalarca dövdüğü, başına ip bağladığı kişi bulunur ve şikayetçi olursa; ‘hayvan sevgisi refleksi’ diye düşüneceğim ve kısmen Fırat Sert’e hak vereceğim.

Lakin, o kişi bulunmaz, bulunsa bile şikayetçi olmazsa kurgu olduğunu düşüneceğim. Gündeme gelmek için reklam kokan bir hareket olduğunu söyleyeceğim.

O dayak yiyen adam; hayvanları saldırma suçundan, Fırat Sert de insanı darp etmek, başına ip bağlamak vb. olay başka neleri kapsıyorsa onlardan yargılanmalı...

Söz gerekli mercilerin.

Takipçisiyiz. 

Köpeklere saldırmak istedi, köpekten beter oldu

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.