Takip Et

Deprem bölgesi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Anadolu Yayıncılar Derneğinin organize ettiği deprem bölgesi gezisine katıldık. Önce Kahramanmaraş merkezine ardından Elbistan’a sonrasında Adıyaman’a geçtik. Elazığ’da konakladıktan sonra da Malatya’ya vardık. Hem vatandaşı, hem de yetkilileri dinledik.

Bölgede “Devlet yok!” diyenlere yanıtı; TEDAŞ emeklisi, sol görüşlü, oyunu Meral Akşener’e vereceğini söyleyen Recep amca verdi. Devletin bölgede olmadığı iddiasını ortaya atanlara ağır küfür ve hakaretlerde bulunduktan sonra; “Devlet bence var. Ben AK Partili değilim ama bence var. Yok diyenlerin …….. onlar yalan söylüyor. Öyle demek işlerine geliyor. Menfaatleri bunu gerektiriyor. Benim hiçbir menfaatim yok. Kafamı da yormam. Partici de değilim. Canım kimi isterse ona oy veriyorum. Meral’e veriyorum” diyor.

Kılıçdaroğlu’nu da beğendiğini söyleyen Recep amca, “Adamın nesi var? Hiçbir şeyi yok. Televizyonda bir mutfağını gördüm, benimkisi ondan güzel. Kılıçdaroğlu’nu kayırmıyorum. Allah için konuşuyorum. Gördüğümü anlatıyorum. Bir oyum var o da Meral’e” diye devam ediyor.

Recep amca adaşı Cumhurbaşkanı’na oy vermeyecek ama orada devletin olmadığı yönündeki söylentilere de yalan olduğu için tepki koyuyor. Deprem bölgesinde devlet çok güçlü bir şekilde var. Hem devlet yetkilileri hem de vatandaş acıyı iliklerine kadar yaşamış, hissetmiş, yüzleşmiş ve kabul etmiş durumda. Bizler de, bölgede kalmayanların acısının, huzursuzluğunun sürdüğünü ve bölgeye hiç gelmeden, görmeden değerlendirenlerin öfkesinin bölgedekilerden daha yüksek olduğunu gözlemledik.

Her ilde koordinatör bakanlar var, her bir il için seferber olmuş kardeş belediyeler var. Acısını yüreğine gömen vatandaşın yaşama tutunma çabası ve geleceğe dair umutları bulunuyor. Önceleri herkesin hedefi bir çadır sahibi olmak olmuş. Şimdilerde konteyner evlere taşınmak için çabalıyorlar. Bir kısmı da bu evlere taşınmış halde. Kalıcı konutlara ilişkin bilgi ve haberler en çok ilgi duydukları konuların başında geliyor. O manada yapılan çalışmaları, verilen vaatleri de güvenmiş durumdalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağına inanıyorlar.

Çocuklar da çıtayı yükseltmiş durumda, her yerde onlar için parklar yapılmış, özel etkinlikler düzenleniyor, çokça oyuncakları var. Şimdi de bisiklet istiyorlar.

Sosyal marketlerdeki görevlilerin de bir talebi var. Büyük beden kıyafetler gönderilmesi gerekliliğini vurguluyor.

Bugünlük bu kadar, bölgeye dair gözlem ve değerlendirmelerimi yazmaya devam edeceğim. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.