Takip Et
  • 17 Temmuz 2023, Pazartesi

Aydın’da FETÖ ile yeterli mücadele edildi mi?

Benden esaslı bir 15 Temmuz yazısı beklemişsin. Sen bunu beklerken ben o gün Aydın’da nerede ne yenir gibi basit mevzular kaleme almışım.

Cancazığım, Aydın’da FETÖ ile etkin mücadele verilseydi, bugün 15 Temmuz Milli Birlik Günü kutlamalarından poz verenlerin bir kısmı o meydanda olmazdı.

Türkiye genelinde sürecin nasıl yürüdüğünü bilmiyorum. Aydın’da FETÖ ile mücadele süreçleri sulandırıldı. Algım şöyle; sanki mücadele sürecinin bir kısmını da FETÖ’cüler yönetti.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında yürüyen FETÖ soruşturması, 39 ay sonra delil yetersizliğinden kapanan dosya ve sonrasında oluşan FETÖ Borsası dosyası ve arada onlarca yolsuzluk, ihaleye fesat, edimin ifası ve görevi kötüyü kullanma soruşturma ve kovuşturmaları, müfettiş raporları var. Sonuç: Çerçioğlu devlete sızmışlar tarafından korunmaya, Aydın’ın paraları soyulmaya devam ediyor.

CHP Eski Aydın Milletvekili Osman Aydın ve ailesinin FETÖ’nün bankası Bank Asya’nın üst düzey yöneticileri ile olan ilişkileri acaba ne durumda?

Bu konuyu 16 Mayıs 2017 tarihinde ticaret sicil gazetesi küpürleri ve belgeleriyle ortaya koymamıza rağmen, şirket devletin içinde cirit atmaya devam etti.

Enerji Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Tarım Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, Aydın Valiliği gibi kurumlarda işleri baya bir akıp gitti.

FETÖ’nün devlet içinde etkin olduğu yıllarda devletin milyon dolar yatırım yapıp sulama kanalı inşa ettiği birinci sınıf tarım arazilerine ruhsatsız fabrikalar kuran şirketin kural tanımazlığı sürdü.

Çine Yağcılar Mahallesindeki su fabrikalarında karayolunu tecavüz eden sundurmaları bir türlü yıkılamıyor. Karayolları Çine Beledieysinin yıkmasını istiyor ve bekliyor.

Bu firmanın Aydın - Muğla ve Karpuzlu karayolunu izinsiz kazarak bir fabrikasından diğer fabrikasına doğalgaz boru hattı döşediği iddiası doğruysa, “kuralsızlığın kitabı” adlı hikayesine büyük bir marifeti daha eklenir.

FETÖ’cü ortaklarıyla Makedonya vb. ülkelerde Osman Aydın’ın rüzgar santralleri kurmaya ve işletmeye devam ettiği iddiasını, istese devletimiz araştırıp tespit edemez mi?

Sana 2017’de yaptığımız haberi, yazının devamında vereceğim. Benden esaslı 15 Temmuz yazısı beklemekte haklısın. Ben de devletten Aydın’da FETÖ ile esaslı bir mücadele bekliyordum. Fakat tersi oldu. Devlete sızan birieri bu şehirde FETÖ ile mücadele adı altında milleti de, devleti de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da kandırmaya devam ediyor. Ben seni kandırmak, hamaset yapmak istemiyorum.

“Haine merhamet, vatana ihanettir” biliyorum. Aydın’daki hainlerin ve ona merhamet etmek suretiyle vatana ihanet edenlerin bir an önce işlem görmesini ve yüreklerimize su serpilmesini diliyorum.

Aksi takdirde, FETÖ ile mücadele bin yıl da sürse FETÖ’nün devlet içinde etkinliiğinin bitmeyeceği endişesini hep taşıyacağım. Bu endişeyle birlikte kutlama yazıları yazmaya elim de vicdanım da gitmiyor. Gitmeyecek. Sana sadece bir kaç olay ve bir firmadan bahsettim. Başka kimler ve neler var?

O firma ile ilgili 2017 yılında Aydın Denge Gazetesinde yayımladığımız haberi oku, ne demek istediğimi daha iyi anla; bugün sana tatlı bir bitiş ifadesi yok. Tepkin tadımı kaçırdı. Biraz soğuyayım. O kısmı yarına.

O haber:

FETÖ’NÜN DOKUNULMAYAN ORTAKLARI KİMLER?

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar sürerken, örgütün Aydın’da dokunulmayan ticari ve siyasi bağlantılarının olduğu ortaya çıktı. FETÖ/PDY’nin finans kaynaklarından olan Bank Asya’nın üst düzey yöneticilerinin, CHP eski milletvekili Osman Aydın ile ortak olduğu anlaşıldı. Ortaklığın 15 Temmuz darbe girişiminden sonra da devam ettiği Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlanan şirket kararlarıyla tescil edildi.

Devlet kurumlarına adım adım sızan ve 15 Temmuz 2016’da kanlı darbe girişimi için düğmeye basan FETÖ/PDY’nin, Aydın’da ‘çapraz ekonomik ilişkiler’ içinde olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre, FETÖ/PDY’nin finans yapılanmasının en önemli iştiraki olan Bank Asya’nın ortakları ve üst düzey yöneticileri, Çine’de CHP eski milletvekili Osman Aydın ile çok sayıda ortak şirket kurdu.

BİRLİKTE ENERJİ İŞİ YAPIYORLAR

Osman Aydın’ın ortak olduğu kişiler, Bank Asya ortağı Mustafa Cemaloğlu, Asya Finans Genel Müdürü Gafur Kahraman, Bank Asya Genel Müdürü Ünal Kabaca...

Tartışma konusu şirketler ise Çine çevresindeki Rüzgar Enerjisi Santralleri (RES) kuran ve kurmayı planlayan Sabaş Elektrik, Kroba Elektrik, RGT Enerji, ABK Enerji, FC Enerji, Alanoba Elektrik, Taşoluk Elektrik, Tutam Elektrik ve MTD Elektrik gibi firmalardan bazıları.

Kaltun Holding’in yöneticileri Osman Aydın, Yüksel Tuncer ve Kamil Tuncer’in ortağı olduğu şirketlerden biri Alanoba Elektrik firması. Alanoba Elektrik firmasının Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına bakıldığında, kapatılan Bank Asya’nın Genel Müdürü Ünal Kabaca’nın Yönetim Kurulu Başkanı, Osman Aydın’ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili, KALTUN ortaklarından Yüksel Tuncer’in ve Numan Sarıcali’nin Yönetim Kurulu Üyesi olduğu görülürken, 17/25 Aralık tarihlerinden sonra da ticari ilişkilerin devam ettiği ortaya çıktı.

DARBE GİRİŞİMİNE RAĞMEN ORTAKLIK BOZULMADI

Taşoluk Elektrik firması kayıtlarında kapatılan Asya Finans’ın Genel Müdürü Gafur Kahraman ve kapatılan Bank Asya’nın Genel Müdürü Ünal Kabaca ile KALTUN Holding yöneticileri Osman Aydın, Yüksel Tuncer ve Kamil Tuncer’in ortak olduğu belirtiliyor. Bank Asya ortağı Mustafa Cemaloğlu, Asya Finans Genel Müdürü Gafur Kahraman ve Bank Asya Genel Müdürü Ünal Kabaca RGT Enerji'nin; Mustafa Cemaloğlu, Mehmet Sait Demirören ve Azem Kahraman Optimal Elektik’in; Gafur Kahraman, Ünal Kabaca ve Tahsin Tekoğlu da ABK Enerji’nin ortakları olarak görülüyor.

CHP Aydın eski milletvekili Osman Aydın’ın, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından dahi, şu anda FETÖ/PDY soruşturması kapsamında firari olan, aralarında Ünal Kabaca’nın da bulunduğu kişilerle ortak iş yaptığı ve bunun da Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayımlandığı belirlendi.

Yine Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarında, Osman Aydın’ın eşi Birgül Aydın, KALTUN çalışanları Seyfettin Döşer, Mustafa Uysal ve Barlas Güner’in de aralarında olduğu çok sayıda şirket çalışanının isimleri geçiyor.

Bir dönem Fethullah Gülen’in en yakınındaki isimlerden olan Nurettin Veren de Bank Asya’da görev yapan Ünal Kabaca ve Tahsin Tekoğlu’nun, kurdukları enerji şirketleriyle kısa sürede büyük servetler edindiklerini yazmıştı.

Osman Aydın, CHP milletvekili olduğu 2013 yılında, Çine'nin Eski Çine Mahallesi'nde yaptığı bir konuşmada, "Eskiden ihtilaller olurdu. Arada bir iktidar değişikliği söz konusu olurdu. Şimdi o ihtilali yapacak olan komutan da kalmadı. Hepsini tasfiye ettiler. Şimdi öyle bir kurtuluş yok" demişti.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.