Takip Et

Çerçioğlu’nun vebali Aksu’nun olsun

Bana en çok yönelttiğin soruların başında Hüseyin Aksu geliyor. En sonda söyleyeceğimi en başta diyeyim. Özlem Çerçioğlu’nun başkanlığında Aydın’ın 15 yılını ve milyarlarca lira kaynağını kaybetmesinin birincil nedeni Hüseyin Aksu’dur. Onu suçlamakta çok haklısın.

Eğer Aydın Belediye Başkanı iken milletvekilliği hevesine kapılıp aday olmasaydı Hüseyin Aksu, Yılmaz Büyükerşen’den daha büyük bir marka, Aydın Eskişehir’i ona katlayan bir şehirdi. Bu konuda da seninle mutabıkız. Ha bunları Hüseyin Aksu ile tartışabilir miyiz; asla. O bizi kendisinin sorumlu olmadığını her türlü ikna eder canımın içi.

“Hüseyin Aksu’dan doğan Aydın siyasetinin boşluğunda ortaya çıkan Özlem Çerçioğlu, on beş yıl boyunca şehrin tüm kaynaklarını kişisel tanıtımı ve şahsi suçlarını örtmek için harcadı” yönündeki kanaatine de katılıyorum. Bilmeni istediğim başka şeyler de var.

Çünkü Özlem Çerioğlu, kendisi için tehlike ve tehdit olan herkesi sindirdiği ve yok ettiği gibi Hüseyin Aksu’yu da bitirmek için elinden geleni yaptı. Aksu bu konuda kitap yazsa; başından geçenleri anlatsa o kitabı ortalama bir okuma hızıyla bitirmen bir yıldan fazla zamanını alabilir.

Özlem Çerçioğlu’nun kendini korumak için müfettiş, savcı, istihbaratçı, emniyetçi, rakip partilerde etkin siyasetçi bile istihdam ettiğini biliyor musun? Bunların hepsi belgeleriyle soruşturma ve kovuşturma dosyalarında var. Aydın halkının paraları ile 5 milyon dolara yapılan ve milli sporcuların yetişeceği vaat edilen Atatürk Spor Kompleksinin bugüne kadar kimler tarafından işletildiğini ve orada neler yaşandığını araştır; her şeyi göreceksin. Evinde, çocuklarının önünde infaz edilen ilk işletmecisini tanırsan tüm şebekeyi çözeceksin.

Demem o ki canım benim; aldığı yanlış bireysel kararla Aydın’ın yıllarını ve paralarını heba eden yapının önünü açan Hüseyin Aksu’nun bu şehirde hala yaşamını sürdürebiliyor olması, akıl sağlığını korumayı başarması, özgür kalabilmiş olması da büyük başarı. Senin dediğin gibi; bugüne kadar olan kayıp yılların ve kaynakların sorumlusu Hüseyin Aksu olsun. Artık her şeyi biliyorsun; bundan sonra olası kayıpların tüm sorumlusu sensin. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.