Takip Et
  • 29 Ağustos 2023, Salı

Ortalık niye sakinledi?

Bu soru sana ait. Geçtiğimiz günlerde alevlenen Özlem Çerçioğlu ve Fatih Atay arasındaki atışmaların durulması dikkatini çekmiş, bana soruyorsun.

Ortalık biraz daha karışırsa büyük güç, büyük güç kaybedeceği için aktörlerin dizginlendiğini düşünüyorum. Neden mi? Artık Aydın eski Aydın değil.

Medya algısını istedikleri gibi yönetemiyorlar. Son yapılan atamalarla bürokrasi ve yargı üzerindeki güçlerini koruyabileceklerinden emin değiller.

Bir de seçimler yaklaşıyor. Aydın halkı, yani seçmen beklemedikleri kadar cesur konuşuyor ve dik duruyor.

Eskiden güçleri tüm şehri etkileyebiliyor, ülke çapında şişme ‘kahraman’ algısı yaratabiliyordu. Artık parti içini kontrol etmek de bile zorlanıyorlar.

Zorlanmamak için de küçülen pastalarını sadece ve sadece suç ortaklarıyla paylaşabiliyorlar. Parti aygıtını da kendi arzularına hizmet edecek köleleri ile kullanmak üzere kurguluyorlar.

Sana daha net bir şey söyleyeyim, kamuoyu ile paylaşamadıkları anket sonuçları var. Oralarda durumları çok vahim.

Hani “İki seçim yendim, yine yenerim. Çıksın karşıma” dediği rakibi var ya; o anketlerde Çerçioğlu’nu geçmiş durumda.

İttifaklar olmazsa ne olacak? Haydi ittifak yine eskisi gibi kuruldu. Yerelde İYİ Partililer Özlem Çerçioğlu’ndan yediği kazıkları unutacak mı?

İki belediye başkanını da Çerçioğlu yüzünden AK Parti’ye kaptıran İYİ Parti, masaya eskisi kadar cılız mı oturacak?

Belki “Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı İYİ Partili birisi olsun” kartını ortaya koyacak. Önce İzmir’i isteyip Aydın’a razı olunabileceği, o cenahta konuşuluyordur. Değil mi?

HDP ne yapacak? Geçen dönem gibi blok Çerçioğlu için mi çalışacak? Onlarla ilgili de kapalı kapılar arkasında verilen sözlerin yerine gelmemesinden kaynaklı sıkıntılar olduğunu duyuyoruz.

Ortalık sakinleşmesin de ne olsun. Anlattıklarımın on katı Çerçioğlu’nun dengesini ve denklemlerini bozan durumlar var.

Sokakta vatandaş; “artık gitsin” diyor. Çerçioğlu için seçmeni, “Aydın için ne yaptı? Hiçbir şey yapmadı. Güzel çaldı” ifadeleri kuruyor.

Fatih Atay deneyimli siyasetçi, iyice köşeye sıkışıncaya kadar bekledi. Minik bir pençe attı Çerçioğlu darmadağın oldu.

Atay’ın üzerine salmak için harcadığı eforun iki katını ortalığın sakinleşmesi için harcadığından emin olabilirsin.

Fatih Atay bir hamle daha yapsın, elinden tutup havaya kaldırır “Efeler’de Fatih Atay ile devam edeceğiz. Başkanımız çok başarılı, birlikte daha çok güzel hizmetler üreteceğiz” noktasına bile gelir.

Demedi deme. Haydi bir çay demle… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.