Takip Et
  • 14 Mart 2024, Perşembe

Çerçioğlu’nun anket oyunları, Çine seçimi, Koçarlı ve Kuşadası

Senin isteklerine geçmeden; “doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun” demek isterim. Doktorları çok seviyorum, onlara ayrı bir zaafım ve düşkünlüğüm var. Çünkü çok faydalılar, iyi ki varlar.

Bir televizyon kanalında Çerçioğlu’nun en yakın rakibine 18 puan fark attığı yönünde anket yayımlayan araştırmacının durumunu senin için sordum. Çerçioğlu’nun en yakınındaki kaynaklarımdan birinin aktardığı şu; “Bu adam yıllardır bize gelir, gider. AYBA’dan yazılım ihalesi filan da verdik. Bu anket için de 3-4 milyonluk bir bütçe verdik. Bizi, 6 puan önde göstereceğini biliyorduk. Tuttu, 18 puan önde gösterdi. İnandırıcılığı kaçtığı için bizim operasyon boşa gitti. Bizim başkan ne yapar, eder bir şekilde kazanacağı yönünde algıyı bir şekilde oturtur. Çünkü Aydın halkının çalışacak olana değil de kazanacak olana oy verdiğinden çok emin…”

Muhabbet uzun da, ankete ilişkin söyledikleri bunlar. Çerçioğlu’na kaybetme korkusunun yaptırdığı her bir şeyin bedeli senin, benim cebimden çıkan vergilerden, su faturalarından oluşan belediye ve bağlı kuruluşların bütçesinden çıkmasa sorun yok. Giderayak oluşturduğu maliyeti birkaç yıllık hizmete karşılık gelecek. Senin anlayacağın piyasada Çerçioğlu’nu önde gösteren anketler, kendisinin algı oyunundan başka bir şey değil. Gerçekler CHP Genel Merkezindeki anketlerde gizli. Minik bir bilgi, “Bursa, Balıkesir ve Manisa’da kazanabiliriz ama Aydın’ı kesin kaybettik” diyor Genel Merkez kaynakları…

ÇİNE

Çineliyim diye bana durmadan Mehmet Kıvrak ve Ali Dinçer’i soruyorsun. İkisi de iyi insan. Bunda kimsenin zerre tereddüdü yok. Her birinin güçlü yanları ve zayıf tarafları var. İkisinin de barındırdığı fırsatlar ve tehditler bulunuyor. Bütün bunları da hangi cepheyi dinlersen, o cenahın insanları belirliyor. Bence Çine çok şanslı; iyi bir belediye başkanı olacağı şimdiden kesin. Hangisi Çine’ye daha çok hizmet edecekse o seçilsin isterim.

Benim Mehmet Kıvrak’a minik bir önerim olacak; konuşmalarında arkasında “Dünyanın en pahalı mazotunu Türk çiftçisi tüketiyor” yazılı pankart oluyor. Biri çıkıp sorsa, “Sayın Kıvrak, sen seçildiğinde Çineli çiftçilere mazotu kaç liradan vereceksin?” verebilecek makul bir cevabı yoksa kullanmamalı, yerel seçimde genel siyasi söylemle oy devşirmeye çalışmak kendisine yakışmıyor, buna da ihtiyacı yok. İhtiyacı olanların bagajındaki 25 yıllık birikintiler nedeniyle Kıvrak’a bunu yaptırdığını sadece ben değil tüm Çine biliyor.

KOÇARLI

Koçarlı’da Nedim Kaplan’a olan halkın kızgınlığı dinmek bilmiyor. Gerçekten çok fazla insanı küstürmüş, kırmış, dökmüş. Geçen seçim kazanması için çalışan ve kendisine oy veren biri aradı, “Nedim Kaplan hakkındaki düşüncelerini destekliyorum. Geçen bizim cemiyetimize geldi, büyüklerden oy istedi, kimse yüz vermedi” dedi. Nedenini sordum, aldığım cevap bir hayli ürkütücü oldu: “Bize insan lazım, tanrı değil” dedi. Üstüne ne söylenir ki?

KUŞADASI

Kuşadası’nda İYİ Parti Adayı Behçet Alp’in psikolojik üstünlüğü ele geçirdiğini söyleyebilirim. Özlem Çerçioğlu ve Ömer Günel’in seçim önü kavgaya tutuşması, Kuşadası yararını düşünen tüm grup ve odakların Behçet Alp’in arkasında birleşmesi ile oluşan rüzgar gücünü ve hızını artırıyor. CHP bu kalesini eski ortağı İYİ Parti’ye kaptırırsa şaşma, şaşırmam.

Sana İYİ Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özer Kayalı’nın ivmesinin nedenlerini de sonraki yazıda anlatayım, olur mu? 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.