Takip Et
  • 15 Aralık 2014, Pazartesi

Prestij yolu sakızı

Geçen hafta yoğunluklu olarak Söke’de çalıştık. Murat Tan’ın yaptığı programlar çerçevesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdik. Tüccarıyla da konuştuk, siyasetçisiyle de. Sivil toplum temsilcisi ile de beraber olduk, spor kulübü yöneticisiyle de. Denge Gazetesi’nin Söke’de sevilerek okunuyor olmasını bire bir gözlemlemenin de hazzını yaşadık.

İlçenin gündemi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tartışmalarıydı. OSB’nin başkanlığına 4-5 ay önce yapılan meclis toplantısında, Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın isteği ile Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer getirilmiş. Oysa Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Sanayici İşadamı Mehmet Küçük’ün getirilmesini istemiş.

Söke’de konuşulanlara göre, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Mehmet Küçük’ün Aydın Sanayi Odası’na (AYSO) temsilen müteşebbis heyetinde bulunduğu Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi’nden istediği gibi hesap alamamaktan yakınmış. Her ortak ve görüşün temsil edildiği, kaymakam başkanlığında bir yönetim istemiş. Vali’nin isteği doğrultusunda bir kararla yeni yönetim belirlenmiş. CHP, MHP, AK Parti birer temsilci ile yönetime girmiş. İki büyük ortağı temsilen Ticaret Odası Başkanı ile Kaymakam da yönetimde görev alan isimler olmuş.

Geçtiğimiz günlerde Söke’yi ziyaret eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na, Söke OSB ile karayolu arasında kalan bin 200 metre uzunluğundaki yolun ne zaman asfaltlanacağı soruluyor. Yanıtı da “OSB’nin başında kaymakam değil de sanayici biri olduğu zaman” oluyor. İlçeyi ayağa kaldıran bu soru ve cevabın Söke’yi nasıl bir sonuca götüreceği henüz bilinmiyor.

Söke’de bu konu üzerine konuşulan o kadar malzeme, ortaya atılan o kadar çok iddia var ki sanırsınız OSB fabrikalarla dolup taşıyor ya da onlarca yatırımcı kapıda bekliyor ve içeri girmek için prestij yolunun yapılmasını bekliyor.

Gördüğüm kadarıyla yaşananların hepsi gerçeklikten uzak, güç savaşından öteye geçmeyen kuru gürültüden ibaret. Tipik Aydın siyasetinin, somut bir örneği daha yaşanıyor.

Pamuk saplarını yakarak enerji üretecek olan firmanın Söke’ye geleceğini duymak heyecan verici. Pamukla maliyetini zor karşılayan üretici belki sapla kara geçer diye umuyorum.

Prestij yolu mu;

Prestij sahibi yönetenimiz varsa en kısa zamanda hayata geçer.

Yoksa;

Sakız çiğnemeye devam.

Arada;

Balon da patlatırız, vesselam. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.