Takip Et
  • 28 Aralık 2016, Çarşamba

Şiddete hekim olun hocam

Hekime şiddet yine gündemde. Geçen hafta Aydın’da yine bir hekim darp edildi. Hem de Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde. Yani aynı zamanda bir eğitim kurumunda oldu… Darp eden hekimi, hekim darp edeni suçladı. Türkiye’de birçok meslekte olduğu gibi hekimlik de saygınlık kaybı yaşıyor. Sebepleri kesinlikle araştırılmalıdır. Âcizane önerim, doktorlarımızın şiddete hekim olmayı öğrenmeleri ve uygulamalarıdır. Sana kızgınlıkla gelene aynı yaklaşımı gösterirsen, kavga kaçınılmazdır. İletişimin gücüne inanan ve iletişim kuralları çerçevesinde hastasıyla temas kuran hiçbir doktor darp edilmez diye düşünüyorum.

BRAVO BAŞKAN

Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Başkanı Serdar Akdoğan’ı ziyaret ettik. İlçenin tanıtımı için yaptıklarını hayranlıkla dinledim. Fotoğraf yarışmaları düzenleyip ortaya çıkan eserleri kullanıyorlar. Profesyonel hizmet satın alsalar bu kadar güzel sonuçlar olmaz. Yine Kuşadası sevdalısı bir ekip kurmuşlar ilçeyi anlatan kısa videolar hazırlamışlar. Facebook’ta 300 bini aşan takipçiye sahip sayfa oluşturmuşlar oradan yayınlıyorlar. Milyonlara ulaşan etkileşime sahip paylaşımları var. Kuşadası ile ilgili sunum yapması gerekenlerin başka kaynağa ihtiyacı kalmamış. KUTO’nun sayfasından ilçeyi tüm güzellikleri ve imkanları ile anlatabiliyorlar. Tebrikler başkan, iyi bir örneksin.

KUTO Başkanı, üyelerinin sorunlarına da çok hakim; Devlet Karayolları tarafından yapılan ve ilçenin içinden geçen yolun zarar verdiği üyeler için yaptığı çalışmalar, hazırladığı raporlar anlamak isteyen için çok yeterli. Sanırım sorun; onları anlamayan ve Kuşadası’nın ihtiyaçları için at üstünden orak biçenlerden kaynaklanıyor.

HOŞÇA KAL 2016

HOŞGELDİN 2017

Birkaç gün sonra yeni bir yıla giriyoruz. Giden yıl bütün sorunları da beraberinde götürür inşallah. 2017 yılının herkesin beklentilerinin karşılandığı, ülkemizin daha güvenli, huzurlu ve mutlu bir ortama kavuştuğu zaman dilimi olmasını dilerim. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.