Takip Et
  • 23 Ağustos 2015, Pazar

Seçim

Kasım’da yeniden sandığa gidiyoruz. Türkiye genelinde tablo değişir mi, bilemiyorum. Aydın’da listeler değişmediği sürece farklı bir tablonun ortaya çıkacağını düşünmüyorum. AK Parti ve MHP’de partilerin genel merkezleri de böyle düşünüyordur. Üstünlüğü kurmak, oy ve vekil sayısını artırmak için önemli adım atacaklar ve listelerde kayda değer değişiklikler yapacaklardır ya da “Aydın’da kimin seçildiğinin de, Aydın’ın da önemi yok” mantığı ile yaklaşmaya devam edeceklerdir.

CHP’nin ön seçim yapmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Bu durumda 7 Haziran öncesi üyenin tasvibini alan bazı milletvekillerinin aynı teveccühü bulamayacağı konuşuluyor. Geçen ön seçimde herkesi şaşırtan Türkiye’nin en genç kadın milletvekili adayı Fulya Üstündağ’ın üye bazında yapılacak bir ön seçimde ilk 4’ün içinde yer alma ihtimali var. Bunun Metin Lütfi Baydar’ın yeniden ilk sırada çıkma ihtimali kadar yüksek olduğunun düşünen partililerin sayısı az değil.

Partiler nasıl bir liste ortaya koyar bilemiyoruz ama Aydın’ın seçilecek milletvekillerinden beklenti listesi bildiğiniz gibi. Olsa da olur, olmasa da türünden işler. 20 yıldır, “Bizim oğlan bina okur, döner döner gene okur” mantığı ile dillerden ve gazete sayfalarımızdan düşmeyen konular işte…

Ölümü gösterip sıtmaya razı bırakanlar mı kazanır yoksa sıtmanın çaresinin kendisinde olduğunu iddia edenler mi bekleyip göreceğiz. Aydın için de umutlanmak ve heyecanlanmak istediğimiz bir seçim olmasını umuyorum.

DİRMİL YAYLASI

Ben askerliğimi Ankara’da paşa aşçısı olarak yaptım. Aynı gazinoda müzisyen olarak vatani görevini ifa eden Fethiyeli bir arkadaşım, çok değerli bir ağabeyim var. Adem Kazan. O elinde bağlaması ile ben de kevgir ile vatan savunması yapmanın ötesinde ortak noktalarımız oldu. Eşlerimiz ve çocuklarımız da bizim kadar sıkı dost ve arkadaş oldular.

Adem Kazan’ın misafiri olarak geçen hafta Pazar ve Pazartesi günlerini Fethiye’de geçirdik. Pazar günü Filli Boya’nın Fethiye Bayii Köseoğlu Ticaret’in sahibi Ali Köse’nin davetlisi olarak da Burdur Dirmil Yaylasına gittik. İnanılmaz güzel bir manzara, kaynağından buz gibi soğuk su ve bu sıcakta en büyük ödül olarak görülebilecek derecede serinlik var.

Adem Ağabey, orada birkaç Türkü de patlattı. Bedenlerimizin yanı sıra ruhumuzun da bayram ettiği çok güzel zaman geçirdik. İnşaat Mühendisi Mustafa Kemal Bozkuş gibi çok değerli bir zatla tanışma imkanı da oldu. Misafiri olduğumuz Ali Köse, sosyal aktivitelerin iş yaşamına etkilerini çözmüş ve bunu en iyi şekilde kullanan akıllı bir patron.

Fethiye’deki bütün boyacıları etkinlikte toplamış, onları doyasıya eğlendirdi. Kıbrıs’a, Afyon’a ve daha değişik yerlere tatile de götürüyormuş zaman zaman kendisinden alışveriş yapanları. Sonuç; satış rekorları kırıyor. Bayisi olduğu firma altına son model Mercedes çekiyor vs.

Güzel bir ortam çok güzel insanlarla bir arada olmanın güzelliğini yaşatan Adem Kazan ve Ali Köse’ye çok teşekkür ederim. Mustafa Kemal Bozkuş, anılarını, tecrübe ve düşüncelerini içeren bir kitap yazarsa da ilk okuru ben olmak isterim.

Bu gününüzü nerede geçirirseniz geçirin, hepinize iyi bir Pazar dilerim. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.