Takip Et
  • 4 Kasım 2015, Çarşamba

Aydın'da bir kahin: Mümtaz Küçükkasap

Soyadındaki ‘Küçük’ ibaresi sizi yanıltmasın. Büyük bir adam. Yaşının, çapının, ekonomisinin, işinin büyüklüğünden değil, öngörülerinin büyüklüğünden bahsedeceğim. Zaten böyle büyük öngörüye sahip olan birinin, istediğinde büyütemeyeceği bir yönü de yoktur diye düşünüyorum.

Kastamonulu bir iş adamı Mümtaz Küçükkasap, dünya çapında ödüllü bir mimar, yurt içinde ve yurt dışında hayata geçirdiği onlarca projesi var. Mernis adresi Marmaris olsa da, oraya arada sırada uğruyor. Şu sıralar Aydın’da şantiyeleri var. AK Parti’nin Muğla’daki ilk neferlerinden, MÜSİAD’ın Muğla’da kurucu başkanı vs...

7 Haziran Genel Seçimleri öncesi, 7 Nisan günü bana anlattıklarını hatırladıkça ‘kahin’ olabileceği şüphesine kapılıyorum. 7 Haziran için öngörüleri birebir çıkan bu adamın, yine 7 Nisan’da söylediği Kasım Genel Seçimleri (o zaman seçim tarihi bile belli değil) ile ilgili sarf ettiği sözler hayrete düşürmeyecek cinsten değil.

7 Nisan’da listeler kesinleştikten sonra, telefonda görüştük, “Abi sizin partinin aday listeleri sadece Aydın’da mı kötü?” diye sordum. “Türkiye genelinde en kötü listelerle seçime gidiliyor” dedi. Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı sonrası AK Parti’nin ANAP’ın kaderini yaşama yolunda mı olduğunu sorunca, “Yok öyle değil. Hatta tam tersi. Bu, AK Parti’yi daha da güçlendirecek bir hamle. Reis, listelere çok müdahil olmadı. Bunun iki nedeni olduğunu düşünüyorum. Birincisi parti içine mesaj, ikincisi de topluma mesaj...”

O günlerde söylenenlerin tam tersini konuşan, aksini savunan Mümtaz Ağabey’in bu söylediklerinin şaşkınlığını zihnimden atmaya çalışırken, devamını da merak ediyordum.

“Nasıl yani abi?” dedim.

“Bak Emin kardeşim! Bu listelerle AK Parti’nin seçimden tek başına iktidar çıkarması imkansız gibi bir şey. Listelere ilave son dönemde yaşanan bazı olumsuzluklar da var. 7 Haziran’da AK Parti kaybedecek. Parti içinde Reis’in karışmadığında düşülen durum yaşanarak öğrenecek. Bundan daha önemlisi de, Türkiye AK Parti iktidarsızlığının ne demek olduğunu görecek. 13 yıl oldu. İnsanlar AK Parti iktidarsızlığını unuttu. Yeni yetişen gençlik ise hiç yaşamadı. Kısa süre ülkemizde sıkıntılı günler olacak. Çünkü akbabalar böyle bir ortam için bekliyor...”

“Sonra abi?”

“Kasım’da yine seçim olacak ve bu sefer parti içi bütün kararları Reis verecek. Bugün sorun olan listeler, yerini en iyileri ile değiştirecek. Ülkede yaşanacak kısa süreli belirsizliğin getireceği sıkıntılar da halkın AK Parti’ye yeniden dört elle sarılmasını sağlayacak. Yeniden, daha güçlü bir tek başına iktidarlarla Türkiye 2023 hedeflerine gidecek” diye sözü tamamladı.

Ne yalan söyleyeyim, o zaman inanasım gelmedi.

Şimdi, ne söylese inanacak durumdayım.

Bunu fırsata dönüştürüp bizi kandırma ha Mümtaz Ağabey... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.