Takip Et
  • 8 Eylül 2016, Perşembe

Gerginlik Aydın’ı beslemez

Gerginlikten beslenen tipler vardır. İki kişiyi ya da iki kurumu birbirine düşürüp o kavga sayesinde adam yerine konmaya ve nema götürmeye çalışırlar. Son yıllarda Aydın, bu ve benzeri konuları ziyadesiyle yaşamış ve büyük bedeller ödemiş bir şehir.

Yeteneğine, çalışkanlığına ve entelektüel birikimine güvenmeyenlerin tercih ettiği bir yöntemdir; gerginlikten beslenmek. Tembellikleri, becerisizlikleri ve bilgisizlikleri ortaya çıkmasın diye gererler de gererler ortamı.

Aydın’da STK’ları, siyaseti, devlet kurumlarını ve medyayı da kullanmayı ihmal etmez bu gerginlikten beslenenler. Bugün bir tarafta gördüklerinizi ertesi gün karşı tarafta bulursunuz. Ortam gergin olunca karşı tarafın silahını ele geçirmek de marifettir, Aydın kimsenin umurunda değildir.

FATURA HEP HALKIMIZA ÇIKTI

Ayrıntıya girmeyeceğim, örnek vermeye gerek yok. Bütün bunlar Aydınlıların gözü önünde cereyan eden gelişmeler. Sonuca baktığınızda kaybeden Aydın. Üç beş beceriksiz bir süreliğine rahat edecek, rant götürecek diye gerilen ortamın faturası ne yazık ki hep halkımıza çıkmıştır. Aydın’ın büyük sorunları çözülmemiş, önemli yatırımlar hayata geçirilmemiştir. Makamlar, mevkiler ve zamanlardan geriye, hep kuru gürültüler ve kavgalar kalmıştır.

Dün Aydın’ın Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü nedeniyle kutlamalar yapıldı. Aydın Valisi ile Büyükşehir Belediye Başkanı’nın samimi görüntüleri, sohbeti ve yüzlerinin gülmesi, olaya tanıklık eden Aydınlıları çok ama çok mutlu etti. Tören sonrası Aydın Valisi Koçak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım hem Vali Koçak’a, hem de Başkan Çerçioğlu’na kutlama mesajları gönderdi.

ÖZLENEN VE BEKLENEN TABLO

Seçim yarışını beş yıla yaymaya çalışan ve sürekli ortamı gererek varlığını sürdürmek isteyenlerin sevmeyeceği, hoşuna gitmeyeceği bu gelişmeler Aydınlıların istediği, özlediği ve beklediği tabloydu.

Gerginliğin değil, uyumun hakim olduğu, kavgaların yerini hizmete bıraktığı bir Aydın için dünkü gelişmelerin sürmesini temenni etmeyen Aydın düşmanıdır.

Aydın’ın gerçek kurtuluşu da bu düşmanlardan arınmakla olur.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.