Takip Et
  • 31 Ekim 2022, Pazartesi

Utanmaz mısın Çerçioğlu?

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yargılandığı dosyalardan birinin iki gün sonra karar duruşması yapılacak. Onlarca soruşturması ve kovuşturması olan Çerçioğlu, bugüne kadar çeşitli idari ve yargı hülleleri ile koltuğunu korumayı ve özgürlüğünü sürdürmeyi başardı.

FETÖ dosyasından yırtmasına katkı sunan FETÖ Borsası dosyasının İzmir ayağı karara bağlanalı aylar olurken, Aydın’da davaya mı dönüştü yoksa kapatıldı mı bilgimiz bile yok. Dosyalar, “Nasıl olsa unutuluyor, nasıl olsa unuturlar” düşüncesi ile sümen altı mı yapılıyor?

Atkı bere dosyasından ceza çıkacağı beklenirken yerel mahkemede beraat almayı başardı Çerçioğlu, dosya istinafa gitti. Eski Başsavcı Ekrem Yiğit’in kendisi için yaptıkları hafızalarda tazeliğini korurken, İzmir Başsavcı Vekili Okan Batu’nun FETÖ dosyası aşamasında neler yaptığı da zapta geçen gelişmeler oldu. Uzunca süre Aydın’da görev yaptıktan sonra İzmir Bölge İdare Mahkemesi (İstinaf) Savcısı olan Yılmaz Amil’in oğlunun Aydın Büyükşehir Belediyesi şirketinde bankamatik elemanı olarak çalıştığı iddialarını kimse yalanlamadı. Yargıda böyle dostları olanın…

Özlem Çerçioğlu’nu bunca cürüm ve çürümeye rağmen kimler koruyor? Bu soruya yanıt arayanlardan biri de benim. Bulduğum bir cevap var. Çerçioğlu’nu Aydın’ın, Aydın halkının paraları koruyor. Parayla satın alınan ilişkileri nedeniyle bugüne kadar kendisine idari bir yaptırım uygulanmıyor ama Çerçioğlu’nun onda biri bile kabahati olmadığı halde koltuğundan indirilen belediye başkanlarına, her yıl birkaç tanesi ekleniyor.

Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesinde karar duruşması görülecek dosyaya, Çerçioğlu, avukatı aracılığıyla, savcının ceza alması yönündeki mütalaasına ilişkin savunma dilekçesi verdi. Bu dilekçede, Çerçioğlu “Erkan Karaaslan benim danışmanım değil” dedi. Evet, hiç utanmadan böyle bir yalanı yazılı olarak mahkemeye verdi. Tüm Aydın, Erkan Karaaslan’ın danışmanı olduğunu bildiği halde ve kendisi ile beraber yargılanan isimleri Aydın Büyükşehir Belediyesine Erkan Karaaslan getirmiş olmasına rağmen bu yalana sarıldı.

Ona, “Utanmaz mısın be Çerçioğlu? demek istedim ama;

“Mahkeme dosyalarına yansıyan ve yansımayan Aydın’a onca ihanetinden utanmamış, bu yalanından mı utanacak?” diyerek teskin oldum ve şöyle devam ettim:

Ona karşı görevlerini yerine getirmeyen, yeminlerine ihanet eden kamu görevlileri utanmıyor, o mu utanacak? Sözde rakibi siyasetçiler, o bir milyondan fazla Aydın halkanın hakkını yok ederken Çerçioğlu’nu eleştirmeyi “kul hakkına girmek” algılarken, o neden utansın?

Aydın’a ne oldu?

Aydın’a neler oluyor?

Aydın’a ne olacak?

Soruları geliyor değil mi aklınıza…

Kader utansın! Çünkü bu şehirde başka utanma duygusuna sahip kimse bulamıyoruz. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.