Takip Et
  • 28 Mart 2024, Perşembe

Babala, benze babana

Bugün seninle sabah yaşadığım bir heyecanı paylaşacaktım. Sosyal medya hesaplarımıza yapılan etik dışı saldırılar abartılı boyuta ulaşınca, onları anlatacağım. Yine de heyecanlandıran ve sevindiren duruma da küçücük değineyim.

Biliyorsun ben 2014 yılının başından bu yana yani tam 10 yıldır Adnan Menderes Mahallesinde oturuyorum. Mahallemizi, komşularımızı ve muhitimizi çok seviyoruz, en büyük eksiğimiz pazar yerlerine uzak oluşumuzdu.

Bu sabah ilk pazarımız kuruldu. Eşimle pazarın ilk müşterisi olarak alışverişimizi yaptık. Pazar yerini yapan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a da içten içe teşekkür ettik. Eğer aday olduğu için yoğunluğu ve yorgunluğu bulunmasaydı, komşumuz Anıl Yetişkin de bu sabah pazara ilk gelenlerden olur ve Fatih Atay’a teşekkür ederdi. Belki de ediyordur.

Gelelim bize gerçekleştirilen haince, ahlaksız ve yapan ile yaptıranın acze düştüğünün delili saldırılara. Biz 25 yıllık yayın kuruluşuyuz. Bir kere 2011 yılıydı, yanılmıyorsam Haiti merkezli bir siber saldırıya uğramıştık. Sonrasında bizim Lütfi’nin (kulakları çınlasın) aldığı tedbirler sayesinde bu tür girişimler olsa da amacına ulaşamamıştı. Yayıncılık sadece kontrolü tamamen sizde olan internet haber sitesi ile sınırlı değil, küresel sosyal mecralarda da olmak zorundasınız. Aydın Denge olarak bizler de tüm mecralarda etkin olmaya gayret ettik. Aydın halkı da sahiplendi, reklamsız, hilesiz organik etkileşimleri milyonları bulan içerikleri oldu.

Malum bir yerel seçim süreci yaşanıyor ve son yirmi gündür sosyal medya hesaplarımızla ilgili çok büyük saldırılar oluyor. Ayrıntılarına girip bu ahlaksız yöntemlerden daha fazla kötü niyetli insanın haberi olmasına aracılık etmek istemiyorum. Önce tüm şirket hesaplarımızın bağlı olduğu şahsi Facebook hesabıma, Meta reklam hesapları üzerinden operasyon yapıldı. Hesabımın askıya alınması ve dolayısıyla bağlı 100 binlerce takipçisi olan sayfaların da askıda kalması sağlandı. Şükür ki, 200 binden fazla kişinin takip ettiği en büyük sayfamız zarar görmedi. Dün de Denge Gazetesinin İnstagram hesabı uzun zamandır devam eden saldırılar nedeniyle askıya alındı. Bizim arkadaşlarımız bu sorunların çözümü için çalışıyorlar ve çözecekler de ama 10-15 gün zaman alacak ve yerel seçim de geçmiş olacak. Yapanların amacı da yerel seçim sürecinde halka doğruları söyleyen ve gösteren ender mecralardan olan bizim sayfaları susturmak. Oysa partilerinin programına baksan, ifade özgürlüğü naralarını baskın görürsün.

Senin merak ettiğini ben de ettim. Özlem Çerçioğlu’nun seçim kampanyasını Babala TV ekibinin yönettiği bilgisine ben de ulaştım. O ekipten iki arkadaşın da (adları bende saklı kalsın) bu tür konularda çok mahir olduğu bilgisini edindim.

Aklıma Babala TV’nin sahibi Oğuzhan Uğur’un babası Hasan Atilla Uğur geldi. 2015 genel seçimlerinde Vatan Partisi Aydın Milletvekili Adayı olmuş, “Apo’yu sorgulayan komutan” diye haberlerini yapmıştık. Kendisiyle sohbetlerimiz de olmuş, hürmette ve hizmette hiç kusur etmediğimiz gibi en ufak bir karşılık da beklememiştik.

Eğer işittiklerim doğruysa ve bu konuda Oğuzhan Uğur’a bir şey söylemem gerekirse; canım kardeşim kampanyasını yürüttüğün Özlem Çerçioğlu bu şehrin yıllarını ve kaynaklarını heba eden bir belediye başkanı. Bireysel başarısı için her şeyi de mubah gören, yapan, yaptıran biri. O yüzden sen havuç uzatan, para uzatan Çerçioğlu’na değil de hafızalarımızda onurlu bir yere sahip olan babana benze. O kahraman Türk askerine de (biz öyle biliyoruz) selam söyle. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.