Takip Et
  • 28 Haziran 2015, Pazar

Yakınlar ve yakınmalar

Son günlerde Efeler Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan’ın eşi ve oğlunun belediye yönetiminde etkin rol oynamaları gündem konusu.

Bazı yazarlar, bunu köşelerine konu ediyor. Yönetici için ne kadar zor bir durumsa toplum için de o kadar sıkıntılı bir konu bu…

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım’ın kardeşi Konya Torku Spor’un Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile görüşme yaptığı için eski takımına transferi gündeme geliyor. ‘Kulüpte başka yönetici kalmamış da bu iş Yıldırım’ın kardeşine mi düşmüş’ diye de düşünebiliyor insan ya da ‘Fenerbahçe Yıldırımların babasının takımı mı?’ diye de…

Yöneticilerinin yakınlarının görevi ile ilgili tasarrufta bulunması ve imtiyazlı davranması şık durmuyor anlayacağınız. Toplumsal görevlerde en yakınların en uzakta durması gerekiyor. Durmuyorsa böyle biz gazeteciler ile mahallenin dedikoducu ablalarının ve kahvehane köşelerindeki abilerin diline dolanıyor.

Bu tür durumların oluşmasına izin veren yöneticiler, yazılanlar ve konuşulanlar sonrası niye yakınıyor, inanın anlaşılmıyor.

“Allah şüphesiz adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara bakmayı emreder; hayasızlığı, fenalığı ve haddi aşmayı yasak eder. Tutasınız diye size öğüt verir…” ayetinin sadece başlangıç kısmına odaklanmak, kamu yöneticileri için gerin kalan kısmına çanak tutmaktan öteye geçmiyor.

Bizden söylemesi. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.