Takip Et
  • 12 Temmuz 2015, Pazar

Denge'ye dikkat edin

Çine’de Arif Ali Uyguç ile birlikte yürüttüğümüz “İz Bırakanlar” yazı dizisinde Şükran Güngör’ü araştırırken yolumuz İstanbul’a düştü. Eşi Yıldız Kenter’e sorduk derin iz bırakan hemşehrimizi...

Kenter Tiyatrosu’nda ağırladı bizi. Bizimle konuşmak ona da iyi geldi. Bir ara kendini sohbete öyle bir kaptırdı ki özel yaşamına dair o güne kadar yazılmamış, pek bilinmeyen çok özel mevzulara bile girdi.

Sohbetinin akıntısına bizi de kattı, anlattı, anlattı... Bir ara duraksadı. Konunun dağılacağından ve sohbet akışının bozulacağından endişe eden Arif Ağabey, “İçin rahat olsun Yıldız Abla, sen anlat, biz yazılmaması gerekenleri yazmayız” dedi. Başını kaldırdı ve gülümsedi. “Arifciğim senin için rahat olsun, ben yazılmaması gerekenleri zaten konuşmam” dedi.

Kolay Yıldız Kenter olunmuyor... Olunca da böyle oluyor.

Bunu neden anlattım; Geçenlerde Efeler Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan, gazetecileri karşısına almış ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan dert yanmış. “Aynı partili olduğumuz için bizi cepte keklik görüyor” demiş ve başka partili belediye başkanlarının kendilerinden daha fazla itibar ve hizmet gördüğünü söylemiş. Bizim muhabir arkadaş da bu açıklamalarını (seçilmişlerin her konuşması açıklama niteliğindedir) haber yapmış. Gazetemizde de manşetten verdik.

Bu haber sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, çok sert tepki vermiş. “Benim sayemde belediye başkanı olan adam, nasıl böyle konuşur” türünden çevresine dert yanmış. “Gözüme görünmesin” dediğini iddia edenler de var. Çerçioğlu’nun bu tepkisini sonlandırmak ve ceza niteliğindeki tavrını kırmak için Özakcan, Denge Gazetesini suçlamış. “Tamam bunları söyledim ama orada Denge Gazetesi muhabiri olduğunu fark etmedim” demiş.

Kriz devam ediyormuş. Krizin asıl kaynağının da Efeler Belediyesi’nin meclisinden geçen ama büyükşehir belediye meclisinin onay vermediği bir imar değişikliği talebi olduğu da gelen bilgiler arasında. Yarım milyon Türk Lirası gibi bir firmadan para alındığı ve bu paranın geri istendiği de konuşuluyor.

Özakcan’ın son hamlesi ise çevresindekilere “Denge'ye dikkat edin” yaygarası koparmak olmuş. İyi etmiş.

Yıldız Kenter'le yaşadığımız diyaloğun dışında Efeler Belediye Başkanına anlatılacak bir şey olmadığını düşünüyorum.

Kriz konusuna gelince; ASKİ’de çalışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeğeni Fatih Kılıçdaroğlu’nun kurumun bir üst düzey yetkilisi ile tartıştığı yaygaraları gündemi değiştirebilirse kısa sürede çözülecekmiş. Öyle umuluyormuş.

Halkın partisinden göreve gelenlerin yarım milyon liralık çirkin iddialara muhatap olmasının bu kadar kolay temizlenmeye çalışılmasının doğru mu, yanlış mı olduğunun değerlendirmesini sizlere bırakıyorum.

Fatih Kılıçdaroğlu meselesini de bir başka yazıda geniş geniş işleyeceğim.

Sevgili Aydınlılar çocuklarınızın bahtının açık olması için tam 500 milyar dilek tutuyorum.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.