Takip Et
  • 29 Şubat 2024, Perşembe

Çerçioğlu’ndan kara haber

Yazının sonunda elimdeki bir anket verisinden bahsedeceğim, önce senin tutumun, isteklerin ve ardından bazı gerçeklerden ve gerekçelerden konuşacağız.

Sen işi iyice gır gıra sardırdın ama durumlar ciddi. Bana, “29 Şubat’ta muhakkak yazmalısın” diyorsun. Bu yazının yıl dönümü 4 yılda bir kutlanacakmış, o yüzden bu tarihte kaleme alacaklarım önemliymiş minvalinde bir sürü motivasyon cümlesi kurmuşsun.

Seninle 31 Mart sonrası için çokça komik anı biriktiriyorum. Süreç devam ederken tarih yazılmayacağı için sürecin bitişinden sonra, sondan başa ne kadar ilginç yaşanmışlık ve oluşmuş durum varsa üzerine konuşacağız, konuşmalıyız. Hatırlat, olur mu?

Hatırlar mısın bir süre önce sana Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun daire başkanlarına verdiği bir talimattan bahsetmiştim. “Bu örgüt ve genel merkezle seçimi kazanmamız zor gözüküyor. Ne kadar pürüzlü işiniz, sıkıntılı evrakınız varsa temizleyin” minvalinde sert bir uyarı yaptığı bilgisini paylaşmıştım.

Şimdilerde sayın Çerçioğlu, benzer ifadeleri partisinin belediye başkanlarına kuruyor. Doğu bölgesinde bazı belediye başkan adaylarına yaptığı, “Meclis çoğunluğunu şimdiden kaybettik. O yüzden imar başta bazı taleplerinizin meclisten çok rahat geçeceğini düşünmeyin. Diğer partilerden seçilmesi olası meclis üyeleri ile ilişkilerinizi şimdiden iyi tutun. Ben anketlerde 4 puan öndeyim bir sıkıntı yok. Dört puanlık farkı daha yukarıya çıkarabiliriz. Sadece kendiniz için değil aynı zamanda benim için de oy isteyin. Ben seçilemezsem, sizlerin belediye başkanı olmanızın büyükşehir sisteminde çok bir esprisi yok” şeklindeki konuşmaları sen de duymuşsun.

Çerçioğlu’nun kendi partisinin milletvekilleri ile de (Evrim Karakoz hariç) büyük sorunları var. Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül aday adaylığı sürecini ve ilçe adaylarının belirlenmesi zamanını Çerçioğlu’nun burnundan getirdiler. Siyasete başladığından bu yana hiç bu kadar zorlanmayan Çerçioğlu, milletvekillerini sahaya çekmeyi de başaramadı. Metin Lütfi Baydar kozunu sahneye sürdü. “Siz yerel seçimde bana bunu yaparsanız, genel seçimde de ben Baydar’a arka çıkarım” şantajı yaptı. Bakalım Tezcan, Bülbül ve Yıldız bu şantajı görüp sahaya inecek mi?

Senin de bildiğin gibi Çerçioğlu’nun başı kendi örgütü ve ekibiyle büyük dertte. Seçmenden de sert tepkiler alıyor. “Bıktık” diyen de var, “Değişim kaçınılmaz oldu, şimdiye kadar verdim bu kez vermeyeceğim” diyen de. “15 yıl öncesine kadar Denizli Aydın’ı kıskanırdı, Aydın’ın Özlem Çerçioğlu yüzünden Denizli’yi kıskanacak mecali bile kalmadı” söylemi inanılmaz yaygınlaştı.

Özlem Çerçioğlu, daire başkanları ve belediye başkanlarına yaptığı konuşmalarda çok haklı. Durumun sıkıntılı oluşu anketlere de yansıyor. Biliyorsun sayın Çerçioğlu 2019 yerel seçimleri sürecine yüzde 60 anket verileri ile girmiş, finalinde 53.5 oy almıştı. Bu seçimde yüzde 46 ile başlamıştı. Kendi söylemine göre şuan yüzde 42 çıkıyor. En yakın rakibi Mustafa Savaş’ın oyu yine Özlem Çerçioğlu’nun söylemiyle yüzde 38 bandında. Gerçek ne biliyor musun? Elimdeki bilimsel dayanağı olan, ayakları yere basan ankete göre, Özlem Çerçioğlu’nun oyu yüzde 38, en yakın rakibi Mustafa Savaş da 44 puan. Geçen seçim sonuçları da bu anketin doğruluğunu teyit ediyor. Çünkü Çerçioğlu, yüzde 53.5 oy almıştı. Bunda İYİ Parti, HDP, Saadet, Demokrat Parti, Deva ve Gelecek partilerinin de oyları vardı. Şimdi her biri kendi adayları ile seçime gidiyor. Çerçioğlu’nun seçimi 35 bandında bitirmesi başarı olarak görülüyor. Rakibi Mustafa Savaş’ın geçen seçim aldığı 44 puanlık oyu bugüne kadar koruması ve üstüne çıkabileceği ihtimali Çerçioğlu’nu iyice korkutuyor.

Sayın CHP’li belediye başkan adayları ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Bürokratlarına ben söylüyorum sen de ilet; başkanınız haklı, işiniz zor. Şu bir ayı iyi değerlendirebilirseniz, işi tersine çevirebilirsiniz. Rehavete kapılmayın, olur mu? 

 

OKUMAK İSTEDİĞİNİZ HABERE TIKLAYIN

 

 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.