Takip Et
  • 22 Eylül 2016, Perşembe

Uzayan kol bizden olsun

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yönetimine girdi. Yaklaşık bir haftadır konuşulan bir konuydu. Hakan Ülken, henüz kesinleşmeden ve ilk toplantıya katılmadan paylaşılmasını doğru bulmuyordu. Bu yaklaşımı bile bu görevi ne denli hak ettiğinin bir göstergesi.

“Akıl olmayınca fikir, Abdi karıyı boşamış neylesin Bekir” sorumsuzluğu ile boşboğazlık edenler olsa da bu hassasiyete herkes saygı gösterdi. Ülken’i ilk kutlayan da Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak oldu. Koçak, “İlimizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz” dedi.

Hakan Ülken, yaptığı açıklamada TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun desteğine vurgu yaptı. Hisarcıklıoğlu’nun son yıllarda Aydın’a artan ilgisinden böyle bir sonuç çıkması; Aydınlılar olarak hepimizi mutlu.

Her alanda, Aydın’ın Ankara’da daha iyi temsil edilmesi gerektiği konusunda bu şehrin tüm sakinleri hemfikirdir. Bedeni Ankara’da olduğunda veya Ankara’daki yeni görevi gereği dünyanın neresine giderse gitsin aklı Aydın’da olacağı inancımla; AYTO Başkanımızı kutluyor, yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum.

Aydın’da, Aydın’a ve Aydınlılara zarar veren bir hastalığa da işaret etmek istiyorum. Siyasette, özellikle parti içi muhalefette, olası rakiplerin önünü kesmek için kullanılan yıpratma politikaları, genel merkezlere ya da ilgili zatlara mektup yazdırmalar, kiralanmış kalemler ve sosyal medya trolleri ile algı oluşturmalar bu şehre çok zarar verdi.

STK’larımız, özellikle TOBB’a bağlı oda ve borsalarımızda işler siyasetten daha akıllıca yürüyor. Buralardaki insanlar, kazanmanın ne denli önemli olduğunu daha iyi biliyor. Yerel düşüncelerle hasetlik edip Ülken’i Ankara’daki görevi nedeniyle yıpratmaya çalışmaktan kaçınacaklardır diye düşünüyorum.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olan Aydınlı hemşehrimiz Feyzullah Okumuş da, uzman olarak Sayıştaş’a davet edildi. Önümüzdeki yıl da Sayıştay üyesi olması bekleniyor. Ülken ve Okumuş’a ardı ardına yenileri eklenmeli.

Türkiye, Ankara’dan yönetiliyor. Burada etkin görevlerde ne kadar çok hemşehrimiz olursa; Aydın’a faydaları da o denli çok olur. “Uzayan kol bizden olsun” anlayışına sıkı sıkıya sarılmalıyız. İstemediğim kol uzadı deyip koparmaya çalışmaktan ve bindiğimiz dalı kesme aptallığından kaçınmalıyız.

Biz, her alanda uzamaya uygun tüm kolları destekleyeceğiz, desteklemeliyiz.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.