Takip Et
  • 28 Eylül 2023, Perşembe

Fatih Atay, Köşk ve Rıfat Kadri Kılınç

Son yazıda sana söz verdiğim gibi sevdiğin, ilgi duyduğun yerden ve beklediğin şeylerden bahsedeceğim bugün. Beklemediğin bilgiler de edineceksin.

Kısa süreceği için Fatih Atay’ın ne yapacağı konusuyla başlayayım. Ekim’in ortasında, yeni rotasında olacak. O iş 29 Ekim’e kalmayacak. Kendisinin bir çalışması yok. Çevresi boş durmuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Aydın’daki ağır toplarından, marka isimlerinden bir çok kişinin aralarında bulunduğu kalabalık bir grup, CHP’den istifa etmeye hazırlanıyor.

Hepsinin ortak sorunu, Özlem Çerçioğlu’nun CHP’yi kendi malı gibi kullanıp, örgüt görevlerini de atadığı insan kaynakları müdürü misyonlu adamlarıyla belirliyor olması.

Yıllardır, hizmet ettikleri partileri CHP’nin, Aydın’da Özlem Çerçioğlu’ndan kurtulması gerektiğini savunan büyük bir kitle; Fatih Atay’ın, CHP’nin ve CHP’liliğin mağdur edildiğini düşünüyor.

CHP’nin logosu ile şehri mağdur ettiğinden emin olan bu grup, “derin CHP’lilerin” de desteğiyle; Aydın’ı da Çerçioğlu’ndan kurtarmak gerektiğine inanıyor.

O yüzden, Fatih Atay’ın ne yaptığını ve ne yapacağını bilmiyorum lakin çevresindekiler ses getirecek bir istifa süreci hazırlığında.

Yine bu kitle, Fatih Atay’ın hangi partiye geçmesi gerektiği ile ilgili de tartışıyor, görüşüyor ve temaslar kuruyor diye duyuyorum.

Siyasette örgütün ve örgütçü yaklaşımın değerini bilen Atay da, “kendisine inanan kitlenin alacağı kararlar doğrultusunda adaylık süreçlerine yön verecek” diye söyleniyor.

Atay’ın, İYİ Parti’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olması gerektiğini yazmışsın ya bana; galiba o ihtimal düşük. Sezgilerim, Cumhur ittifakında bir partiye geçeceği yönünde.

Köşk’e gelince. Aydın’ın en bereketli ve hareketli ilçelerinden birisi bence. Dağ köylüsünün çalışkanlığına ayrı bir hayranlığım var. Ovadakiler de fena değiller. Aydın’da incirin, zeytinin ve zeytinyağının ekmeğini en çok yiyen halk; Köşk halkıdır bana göre.

Yıllarca beceriksiz, egoist ve biraz da köylü kurnazı geçinen yöneticiler nedeniyle mağdur olmuş bir ilçe olarak da değerlendiriyorum Köşk’ü. Olması gerekenden geri kalmışlığı bu yüzden.

Rıfat Kadri Kılınç’ın yeniden aday olma ihtimalini yorumlamamı istiyorsun benden. Kendisinin, yukarıda tarif ettiğim yönetici grubuna uyan bazı eylem ve özelliklere sahip olduğu düşünülüyor.

Bu düşünceye sahip olan sadece ben ve kaynaklarım değil. Köşk’te iki dönem belediye başkanlığını yaptığı partisi, AK Parti’de de hakim bir kanı.

Parti misyonunu temsil kabiliyeti kalmadığı için de 2019 yılında aday gösterilmedi. Peki, AK Parti’de bu kanaat nasıl oluştu?

Sana söyleyeyim, 2017 yılında yapılan bir rutin denetimde müfettiş 650 bin TL tutarında sahte bir fatura tespit etti. Olmayan firmadan kesilen sahte bir faturanın tutarı kadar paranın da vezneden ödendiğini buldu. Biraz daha iz sürülünce bu tür ödemelerin toplam 2 milyon TL’yi bulduğu tespit edildi. Dava açıldı. Bununla sınırlı kalmadı. Görevi kötüye kullanma vb. değişik iddialardan açılan dava sayısı 12’yi buldu. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılamaları devam ediyor.

Yukarıda bahsettiğim hususlar resmiyette kayda geçen durumlar. Bir de halkın hafızasına kazınan sonuçlar ve mağduriyetler var. İş yapan esnaflardan iflasın eşiğine gelen de var, maaşını alamadığı için yaşadığı sorunlar neticesinde eşinden boşanan, yuvası dağılan personel de…

Anlayacağın, Rıfat Kadri Kılınç’ı aday gösterecek parti bence yok. “Bağımsız olsa kazanır” düşüncesindeyse ve sen de buna inanıyorsan; çıkın yola. Bizim mecralarda tanıtımını yaptırmam haberin ola.

Köşk’te İYİ Parti’nin adayı ile AK Parti’nin adayı mı yarışır, Veli Tuna hangi partinin adayı olur, zenginlerin tasarrufu ne olur? Bunların hepsini süreç gösterir ve yine konuşuruz.

Son, ekstra bir bilgi aktarayım sana; Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’a ilçe merkezinden de büyük tepki var. Halktan Emir hanım söyledi. Doğalgaz çalışmalarından dolayı tüm sokaklar kazılmış, ilçe toz içindeymiş. Nedim Kaplan kendi evinin çevresinin yol kaplamalarını hemen yapmış. Vatandaş, “Bizimkisi ne zaman olacak, yazın tozdan, kışın çamurdan nasıl korunacağız?” sorusuna cevap arıyormuş. Yerel seçimden önce aradığı cevabı bulamazsa, cevap vaat eden seçenekler cazibe kazanabilirmiş. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.