Takip Et
  • 20 Aralık 2023, Çarşamba

Çarşı fena karışık

Biliyorum, son yazının devamını getirmemi istiyorsun. Özellikle AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten’in kendisini Aydın Büyükşehir Adayı olarak görmesine sen de şaşırıyorsun.

İddialar arasında yer alan sahte anket mevzuları, “Bina yapıyoruz” diye toplanan paralar, aday adaylarından elde edilen bazı gelirlerin iştah kabartıcı seviyede oluşunu sen de işitiyorsun.

Su fabrikası ve SUS fabrikası mevzuları da var. Ekibindeki bazı özel kişilerin, özellikli ve nitelikli durumları da dikkatinden kaçmamış. Hepsini gün be gün konuşacağız.

Senin bana sormadığın, bahsini açmadığın meseleleri de ben sana anlatacağım. AK Parti’nin Aydın’da seçimi kazanmaya en yakın olduğu bir dönemde il başkanı eliyle nasıl karıştırılmaya çalışıldığını birlikte irdeleyeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisindeki gelişmeleri de merak ediyorsun ya; bugün onları değerlendirelim biraz. Geçen hafta PM’den Özlem Çerçioğlu’nun adaylığının açıklanmamış olması ortalığı sarsmıştı.

Merak etme bu hafta da açıklanmayacak. Çünkü CHP’de Fatihler krizi yaşanıyor. Efeler’de, Fatih Atay’ın adaylığı yarın PM’ye gelse onaylanacak durumda. Söke’de de Fatih Akkentli denklemi bozuyor.

Bu nedenlerle Özlem Çerçioğlu, yalvar yakar genel başkanını ikna etmiş, Aydın ve ilçeleri yarın PM’ye gelmiyor. Hastanede tedavisi süren Bülent Tezcan’dan yardım bekliyor. Fatih Atay’ın aday olmaması hususunda PM’yi ancak Tezcan’ın ikna edebileceğini düşünüyor. Eşi Ercan Çerçioğlu’nun da Söke’de eski Cumhuriyet Savcısı Mustafa İberya Arıkan’a verdiği sözü düşürmek istemiyor.

Yine de sürprizler olabilir. Aydın’dan üç ilçe açıklanabilirmiş. Aralarında Efeler olursa ve Fatih Atay ilan edilirse, şaşırmayalım. Çerçioğlu da şaşırmasın. Bu durum, Çerçioğlu’nun adaylığını riske sokar mı bilmem ama hevesini kaçıracağı kesin. Anlayacağın, çarşı fena karışık.

Bir yandan AK Parti’nin içine yerleştirdiği Truva atları ile Mustafa Savaş’ın aday olmasını engellemeye çalışan Çerçioğlu’nun, diğer taraftan kendi partisinde Fatih Atay’ın önünü kesme çabaları nasıl bir nihayete erecek ben de merakla bekliyorum. Aynı anda birden fazla tavşan kovalayan Çerçioğlu’nun gücü ve enerjisi nelere yetecek göreceğiz.

Az kaldı.

Belki yarın, belki yarından da yakın. 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.