Takip Et
  • 9 Kasım 2015, Pazartesi

Hava alanı ve değersiz adımlar

Geçen hafta Perşembe günü Aydınlı bir dostu ile makamında sohbet etmekte olan Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin, “Yarın Bursa ve Balıkesir’e gidip incelemelerde bulunacağım” der...

Aydın aşığı, hizmet sevdalısı dostu da, “Aydın’a da gel, Çıldır Havaalanı bizim oralarda çok sakız oldu, yerinde gör...” deyince, personele talimatını verir bakan...

Aydınlı dostuna da, “Sabah saat 10.00’da Aydın’da olacağız, sen de bizimle dön” teklifinde bulunur. “Uçak biletim yanmasın, ben akşamdan gideyim. Yarın sabah ben seni karşılarım” diyerek oradan ayrılır.

Ertesi gün Aydın’a bakan gelir, havaalanında inceleme yapar. “Bu mevcut alanla vakit kaybetmeye gerek yok, aynı yere yeniden bir havaalanı inşa edelim, hazırlıklar hızlı bir şekilde tamamlansın” talimatını personeline verir. Denizli otobanına ilişkin inceleme ve hemen başlama sözü de birinci ağızdan yani bakandan gelir.

Ardından Aydınlı kadim dostu ile Çine’nin bir köyünde önemli bir ziyaret gerçekleştirir. Sonra da bu dostunu yanına alarak Bursa’ya uçar, gider.

Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin’in Aydın için bir şans olduğu aşikar. Burada önemli dostları var. Hatta akrabalık bağları bile bulunuyor. Aydın siyasetinin çok etkin aktörlerinden birinin eşi ile bakan beyin eşi kuzen...

Aydın’a havaalanı kazandırılması için iktidar partisi milletvekillerinin, STK’ların yoğun çaba ve gayretleri var. ATB yöneticilerinin yıllardır süren haykırışı, AYTO’nun son dönemde yaptığı çıkışlar da önemli adımlar.

Bir de önemsiz adımlar var. Onlar da bakanın Aydın ziyaretinde niyeti Aydın’ı hizmet getirtmekten başka bir şey olmayan, Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin’in Aydın gelmesinin vesilesi dostu ile aynı niyetteki gazetecileri alana aldırmayanlar.

Aydın’ın incirine, akarsularına, topraklarına zarar veren jeotermal patronlarının önünde düğme ilikleyen bu zat-ı muhteremlerin ve akıl hocalarının, Aydın’a hizmet etme çabasında olanlara kinini de anlamak mümkün değil.

Neden böyle değersiz işler yaparlar, önemsiz adımlar atarlar; 16 yıldır bu topraklarda gazetecilik yapan biri olarak ben anlayabilmiş değilim.

Sanırım anlatabilmiş de değiliz ki bunlar yaşanıyor.

İnşallah Aydın’a sivil bir hava alanı kazandırılır.

İnşallah Aydın’a zararlı yatırımlar kadar, yararlı yatırımlar da gelir.

Bu verimli arazi, kocaman alan, havadan ibaret olanların değil, dolu dolu adamların yön verdiği bir şehir olur.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.