Takip Et
  • 15 Temmuz 2023, Cumartesi

Hafta sonu nereye gideceksin?

İddialı yazıyorum diye sen de bana her şeyi sorar oldun. Bu sefer de hafta sonu nereye gitmen konusunda tavsiyeler istiyorsun.

Aydın’ın tüm gezilesi görülesi yerleri ve yenilesi içilesi ürünlerini hakim olduğumu söylemeden kavradığın için seni ayrıca tebrik ederim.

Bildiğimi paylaşmak, yaptığımı anlatmak ve olduğumu göstermek bende meslek hastalığı. Geçimini eğitimden sağlayanlar gibi değilim yani.

Bildiklerini, deneyim ve tecrübelerini parasız paylaşmamayı ilke edinenlerden ‘nereye gidilir ve ne yenir?’ tavsiyesi isteme zaten.

Bu sıcakta deniz kıyılarına gitmeni çok tavsiye etmem. Çok kalabalık. Özellikle Aydın’daki sahil beldelerinde ulaşım sıkıntısı var.

Haydi bir şekilde ulaştın, arabanı park edecek yer bulmakta zorlanıyorsun. Onu başardın şenzlong yok, buldun kamu tesisi bile olsa kazıklanıyorsun.

En güzeli dağa çık. Yaylalarda çok güzel yerler var. Bu hafta sonu oraları keşfet. Çine’de Kavşit, Yeniköy ve İbrahimkavağı Yaylasına git. Orada çok güzel tandır mekanları var.

Hem karnını nitelikli, özgün yemeklerle doyur. Hem de ormanda serin serin yürüyüş yap. Tandırın yanı sıra sarımsak ağartmalı gömme turşu, tandır kuyusunda etin suyu ve yağı içine aka aka pişen bulgur pilavı ile ocak kızartmasının tadını çıkar. Sonra da bana teşekkür et.

Kuyucak Belenova Tesislerine de gidebilirsin. Orada da güzel yemekler var. Yol manzaraları bile ruhuna çok iyi gelecektir.

Karacasu Kahvederesi Yaylasına gidersen de Efem Kuzu Çevirme’de yiyip içmeden gelme. Mekan sahibi Mehmet Ali Bey’e de benden selam söyle.

Buharkent’te Gelenbe Sosyal Tesisleri de serin bir ortam, leziz yiyecek ve içecekler sunuyor.

Koçarlı Çulhalar Mahallesi’nde, şehir ve ova manzaralı çay keyfi yapmak da güzel bir aktivite olabilir.

Buraları sana uzak geliyorsa Yaylalar kadar olmasa da şehir merkezlerinden daha serin olan Çine Yolundaki Kasap Bülent’e git, kendine güzel bir köfte, piyaz ve kızartma söyle. Yemekten sonra içeceğin çay veya kahveyi de bana yazdır.

Mutlu bir hafta sonun olsun canım benim. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.