Takip Et
  • 8 Ağustos 2023, Salı

Aydın Milletvekili Bülbül’ün üzmesi

Aydın’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin en önemli sorununun ne olduğunu sormuşsun. Temsil noktasında ciddi bir liyakat sorunu olduğunu, bu nedenle insan kaynağı probleminin başı çektiğini söyleyebilirim.

Sana bir sürü örnek de verebilirim. Hatta Söke’nin meclis içinden seçilen çiçeği burnunda belediye başkanı Mustafa İberya Arıkan’ın bir videosunun, konunun izahı için tek başına yeterli olduğunu düşünmeni sağlayabilirim.

Söke’nin yeni başkanı, eski savcısı ve videolu mesajını bir ara özellikle değerlendireyim. Sana bugün CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün başına gelen son hadiseyi anlatayım.

Ona söylenenler sana bana söylense, insan içine çıkamayız. Hem de bir bilim adamı tarafından öylesine ağır şeylere maruz kalmak kolay, kaldırılabilir ve sindirilebilir değil.

Süleyman Bülbül, ADÜ’de öğretim üyesi olan Doç. Dr. Mehmet Umut Tuncer’in yükselme kadrosu ilanı ile ilgili açıklama yapmış. Hoca da ona öyle ağır bir cevap vermiş ki; haysiyet sahibi birinin kaldıramayacağı kadar yüklü şeyler söylemiş.

Süleyman Bülbül’ün Umut Tuncer ile ilgili yaptığı açıklamayı, Umut Tuncer’in ona verdiği cevabı arama motorlarına sor ve bul.

Sana Umut Tuncer’in açıklamasından kısa bir kısmı aktarıyorum;

“Doçentlik unvanının ne olduğunu bilmeyen, akademik yükselmeyi anlayamayan, daha önce de İl Müdürlüğüm ile hiç bir alakası olmayan çalışmaya atıf yaparak beni eleştiren Sayın Bülbül’ün vekillik yapabilecek zeka kapasitesine sahip olmadığını düşünüyorum. Akademiye bu kadar yabancı bir avukatın Hukuk diplomasını hangi üniversiteden hangi şartlarda aldığını merak ediyorum. Bu derece yetersiz bir aktörün vekil atandığı! memleketim adına üzgünüm.”

Ne diyorsun?

Sen de çok üzüldün değil mi?

Atatürk’ün kurduğu, bölgemizde de halkın yoğun teveccüh gösterdiği Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekili olan birinin kendini bu denli aşağılatacak duruma düşmesi gerçekten üzücü.

Üzüntünü paylaşıyorum. Hak ettiğin temsile ulaşman için duacıyım.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.