Takip Et
  • 10 Ocak 2022, Pazartesi

Aydın’ın paraları telife, telifler kime gidiyor?

Aydın’ın yarısı etmeyecek iller, bu şehri 10’a katlayacak gelişim gösterdi. Bir zamanlar Aydın’ı rol model alan, hayranlıkla ve gıptayla izleyen şehirler, tepeden bakar hale geldi. Bunun tek nedeni var, o iller kamu kaynaklarını ve zamanı doğru kullandı, Aydın ise hem paralarını hem de yıllarını çöpe attı.

Aydın’ın 2014 yılında büyükşehre dönüşmesinden sonra kurulan Aydın Büyükşehir Belediyesi, gelir üretme konusunda zayıf kaldığı gibi, merkezi bütçeden gelen gelirlerle de hizmet üretemedi. “Eli küçük olanın, dili büyük olur” derler. Bizde de öyle oldu. İcraat yoktu ama reklam çoktu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu, “Topuklu Efe” olarak dünyaya nam saldı.

Topuklu Efe efsanesi sözde, görüntüde kaldı. Aydın günden güne eridi, sorunları büyüdü. Sosyal Demokrat bir partinin belediye başkanı olan Çerçioğlu’nun döneminde şehirde, en çok demokrasi zarar gördü. Meclis üyeleri konuşturulmadı. Muhaliflerin ve gazetecilerin sorduğu sorular yanıtlanmadığı gibi, bunu yapanları itibarsızlaştırmak için ordu tutuldu.

Yolsuzluk, hırsızlık, usulsüzlük iddiaları, bu iddialara ilişkin ortaya konan belgeler, konuşmalar, yazılar, haberler görmezden gelindi. Bunları ortaya atanlar ise cinayet büroda ifade verdi. Yani bu şehirde suçlar meşru, Aydın halkının hakkını aramak, beytülmala sahip çıkmak suç oldu.

“Bütün bunlar nasıl olur?” diye düşünürken, sorgularken cevap: MASAK’dan geldi. Aydın Büyükşehir Belediyesinde üst düzey yönetici olan bürokratlara belediyeden ihale alan ve Özlem Çerçioğlu’nun tüm yönetim sistemini kurgulayan Erkan Karaarslan’ın şirketinden milyonlarca para yattığı tespit edildi. “Eğitim verdik, telif aldık” dediler.

Aydın’da, el altından aylık 10 milyon TL civarında telif dağıtıldığı yönünde duyumlar alıyorduk. Direk banka hesabına yatırılanlar, bu duyumlarımızı teyitler mahiyetinde oldu.

Bize de merak ettiğim soruları daha net sorma fırsatı doğdu:

Bu şehirde kimler telif alıyor?

Özlem Çerçioğlu’nun aleyhine dosyalar Aydın Adliyesi’ndeki savcılıklarda ve mahkemelerde hangi sebeple zaman aşımına uğruyor ya da düzmece bilirkişi raporlarıyla kapatılıyor veya dosyalara başka belgeler karıştırılarak nasıl sulandırılıyor?

“Yargı topu siyasete, siyaset emniyete, emniyet de yargıya atıyor?” söylemlerinin sebebi ne?

“Halk seçti, yine halk göndersin” diyerek görevden kaçanların asıl gerekçesi nedir?

Diyarbakır’da, Yalova’da, Menemen’de, Urla’da ve birçok ilde yolsuzluk, görevi kötüye kullanma gibi soruşturma ve kavuşturmalar nedeniyle belediye başkanlarını görevden el çektiren İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Aydın’daki gelişmelere neden sağır, kör ve duyarsız kalıyor?

Bu hafta Aydın’ı ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Aydın’da siyasetin, yargının ve bürokrasinin içine düştüğü bu hallerden haberi var mı?

Aydın halkının paraları daha ne kadar süre telife gitmeye devam edecek?

Aydın’ın daha kaç yılı çöpe atılacak?

Aydın Halkı siyasi tercihlerinden dolayı cezalı mı?

Bu sorularımıza cevap mı verilecek yoksa hakkımızda uyduruk suç duyurularında bulunularak, davalar mı açılacak?

Bekleyelim görelim. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.