Takip Et
  • 14 Mayıs 2015, Perşembe

Efeler’e alışamadık mı?

Gazetemize “Efelerde oturan” ibaresi ile elaman ilanı veren bir restorancının sitemini aynen aktarıyorum, “İnsanlar Efeler denildiğinde ilçeyi değil, mahalleyi algılıyor. ‘Fatih Mahallesi’nde oturuyorum, başvurmamda sakınca var mı?’ diyeni mi ararsın, ‘Sizin restoran Işıklı Yolu’nun neresinde?’ diyeni mi? Bu ilandaki ‘Efeler’ ibaresini ‘Aydın Merkez’ olarak değiştirelim.”

Bir ilçenin adının, mahallesinin adının gölgesinde kalması ne kadar düşündürücü bir durum. Efeler ilçe olalı bir yılı geçti, bu ilçede oturanlar bile ismini benimseyemedi. Bunda yöneticilerin payı da büyük. İlçenin sokaklarında anket yapılsa, “Efeler Kaymakamı’nın adı ne?” diye soru yöneltilse, kaç kişi bilir? Bu yazıyı hazırlarken, hafızımda bulamadığım için ben de Yazı İşleri Müdürümüz Sercan’a sordum. ‘soyadı Sevimli olması lazım, adı Mustafa mı, neydi hatırlamıyorum’ yanıtını aldım.

Doğrusunu o bilir, düşüncesi ile Aziz Google’ye sordum. Bu sayede ‘İzzettin Sevgili’ olduğundan emin oldum. Bu ilçenin sadece kaymakamımı mı, bir sürü müdürü de var. Hiç birinin adını Aydın’a gazetecilik yapan biri olarak ben ve bizim ekipteki bir çok arkadaş bilmiyor. Bu bizim kurumun da büyük bir eksikliği olabilir, ama onların da bunları öğrenmemiz için bir çalışma ve gayretleri olmadığı da aşikar.

Efeler ilçesinin ismini hafızalara kazıyacak bir diğer kurum da, belediyedir. Umurlu Erik Festivalini sunan kişi, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan’ı sahneye davet ederken ‘Umurlu Belediye Başkanı’ diye haykırıyorsa; burada da sıkıntı var demektir.

İnternette bir kaç adres kayıt sistemine de baktım. Aydın ilini seçtiğimde gelen ilçe seçeneklerinin arasında da “Efeler” ilçesini bulamadım. “Merkez” yazıyordu.

Belki çok basit gelebilir, ama bana göre bu büyük bir sorun. Sevgili yöneticilerimiz, çözümünü de siz bulun. İhtiyaç olursa tüm Aydın halkı gibi bizler de elimizden gelen yardımı esirgemeyiz.

Efeler İlçesi’nin, Efeler Mahallesi’nin Hürriyet Bulvarı’ndaki binada buluşalım. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.