Takip Et
  • 21 Haziran 2023, Çarşamba

Arınç’ın ziyareti usulsüz

Çok üstüme geliyorsun. Söke Belediye Başkanlığı seçimlerinin perde arkasını yazmamı isterken, kira artışı mağduriyetini de atlamamamı bekliyorsun.

Zenginsin biliyorum, 1 milyon 750 bin TL’ye aldığın traktöre 1 milyon 350 bin TL fatura kesildiğinden ve kalanını açıktan verdiğinden yakınıyorsun.

Nazilli ile ilgili de durmadan bilgi, belge ve ihbar iletiyorsun. Özlem Çerçioğlu’nun HDP’lilere şehrin göbeğinde büfe yaptığını iddia ediyorsun.

Aydın’da siyaset üretmekte beceriksiz olan bazı AK Partili yöneticilerin memurlara ayar vererek tatmin yaşadığını aktarıyor, ‘üstüne git’ diyorsun.

Karacasu Belediyesinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan güzelim mesire alanını koruyamadığını, 50 keredir söylüyorsun.

Sen de haklısın. Uzun zaman yazmayınca çok mesele biriktirmişsin. Genelde toplumsal şeylere değindiğin için ayrıca minnettarım.

Şahsi sıkıntıların da var, dertleşmek istiyorsun. Sebepsiz, havadan sudan konuşmaya ihtiyacın olsa da bunları şimdilik öteliyorsun.

Onu da yapacağız. İlk yazıda sana söz verdiğim gibi toplumsal meselelerin dışına da çıkacağız. Önce şehrin ve halkın ihtiyaçları…

Eski TBMM Başkanı AK Parti’nin önemli aktörlerinden Bülent Arınç’ın Özlem Çerçioğlu’na yaptığı ziyareti, senin kadar ben de merak ediyorum.

Devlet adamı kimliği ile yapılmış bir ziyaret olmadığını Haldun Haşmet Aysan çok güzel yorumladı, “öyle olsa önce Vali’yi ziyaret ederdi” dedi.

“Siyasi olsaydı, önce partisinin il binasına gider, yanına il başkanını da alır öyle belediye başkanına ziyaret ederdi” der siyasi adap, teamüller.

Kendisi hukukçu olduğu için mesleki olabilir. Mesleki ise Aydın Büyükşehir Belediyesi lehine bir durum değildir. Zaten belediyenin maaşlı onlarca avukatı var.

Onlar da kuruma en çok zarar verenlerin emrinde çalıştıkları için görevlerini layıkıyla yapamıyorlar. Hukuk birimlerinde yaşanan zimmet iddiaları da cabası.

Ziyaretin, Çerçioğlu’nun şahsi hukuki süreçlerine ilişkin olabileceği şeklinde yorum yapanlar olduğu gibi, Arınç’ın özel bir talebi olabileceğini düşünenler de var.

Aydın Büyükşehir Belediyesinin batık durumda olduğunu, şehrin en küçük yağmurda bataklığa dönmesinden anlıyorsun. Kanalizasyon kokusunun hakimiyeti, trafik sorunu, sosyal donatı alanı eksikliği gibi konulara girmeye bile gerek yok.

Bülent Arınç’ın, Özlem Çerçioğlu’na ziyaretinden, batık olan şehir adına iyi bir şey mi çıkacak acaba?

En güzeli sayın Arınç’ın bu ziyaretin sebeplerini kamuoyu ile paylaşması olacak. Çerçioğlu da paylaşabilir veya birlikte basının karşısına çıkıp açıklarlar.

Yoksa zihinlerde bu ziyaret şeklen devlet usulüne ve siyasi adaba aykırı olarak kalacak. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.