Takip Et
  • 16 Haziran 2023, Cuma

Ankara’da dedikodu yok

Benden Ankara dedikodularını yazmamı istiyorsun. Geçirdiğim iki günde hiç dedikodu duymadım. Sezon kapanmış. Gerekçelere de yer yok. Gerçekler dönemi yaşanıyor.

Biz de deprem gerçeğini konuşmak için toplandık. ATO Meclis Salonunda birbirinden değerli uzman ve gazeteci, ‘Afet ve Kriz Yönetiminde Medyanın Rolü’nü konuştu.

“Medya fark ederse toplum fark eder” sloganı ile RTÜK, Türk İnternet Medya Birliği ve Birlik Haber Ajansı işbirliği ile düzenlenen panellerle farkındalığımızı geliştirdik.

Deprem gibi afet ve krizlerde iletişimin ne denli önemli olduğu somut olaylarla ortaya kondu. Duayen meslektaşlarımız ve bölgeden gelen gazeteciler deneyimlerini aktardı.

Hemşehrimiz ve meslektaşımız İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Akşam Gazetesi Ankara Temsilci ağabeyimiz Emin Pazarcı gibi isimleri dinlemek ufuk açıcıydı.

Gazetecilik mesleğinin ne denli hassas ve önemli olduğunu bir kez daha anladığımız panelin aralarında ve sonrasında Ankara’da neler olup bittiğini senin için sorguladım.

Senin beklediğin dedikodular seçim öncesinde kalmış. Şimdi sonuçların konuştuğu ve konuşturduğu bir dönem yaşanıyor. İktidar cephesinde her şey plan dahlinde işliyor.

Muhalefet cephesinde çetin bir durum yaşanıyor. CHP başta tüm muhalefet partilerinde değişim ya da dönüşüm mevzuları egemenliğini koruyor.

Senin anlayacağın canımın içi Ankara, dedikoduyu bir kenara koymuş, çalışmak için kadro ve şartları oluşturuyor. Yerel seçim dönemine kadar beklentin karşılanmıyor.

Bence sen beklentini değiştir. Ankara dedikodularını değil de ülke gerçeklerini yazmamı iste. Ben de sana ekonomi başta olmak üzere bulgularımı aktarayım.

Ya da Aydın’ı konuşmaya devam edelim. Ankara bizim ilgi alanımız, Aydın ise etki alanımız. Televizyonda izlediğimiz maça değil de sokakta oynadığımız topa odaklanalım.

Patlak da olsa o topla gol atacağız ya da o topun kalemize daha fazla girmemesi için birilkte savunma yapacağız. Sen de haklısın. Çünkü hakemler Ankara’dan atanıyor.

Hakemler şehrimizide hırsızları, soyguncuları kayırıyor, faullerini görmezden geliyor. Düdük, Aydın’ı düdükleyenler lehine çalmaya devam ediyor. Yani onlar da düdüklüyor.

Seni özledim. Başkent ziyaretimi sonlandırıyorum. Tensip buyurursan, sana geliyorum. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.