Takip Et
  • 29 Ağustos 2016, Pazartesi

Etkili muhalefet ballı gazetecilik

Cumartesi günü akşamüzeri, ilgili okurumuz Yılmaz Yıldız, WhatsApp’tan bir fotoğraf gönderdi. Arkasına, “Aşkımız Aydın’ın yol çalışması gibi olsun, hiç bitmesin” yazılmış gelin arabası fotoğrafıydı bu... Haber ekibimiz bu gelin arabasını bulmak için harekete geçti.

Bu hareketliliğin başlamasından kısa bir süre sonra Yazı İşleri Müdürümüz Esra Muti ve Editörümüz Mehmet Tekeli ile Nazilli’ye doğru yola çıktık. Bomboo AVM’deki Denge’nin tanıtım standını ziyaret edecektik. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Köprülü Kavşak çalışması nedeniyle kapanan ve Ulaştırma Bakanlığının çevre yolu bağlantısı nedeniyle daralan Aydın-Denizli yoluna ulaşmak ve hızlanmak için sabırsızlanarak yol aldık.

Umurlu girişinde Esra, “O gelin arabası!” diye bağırdı. Hemen selektör yaptık, korna çaldık ve gelin arabasını durdurduk. İçinde damat ve damadın bir arkadaşı vardı. Henüz gelin alma gerçekleşmediği için gelin yoktu. Fotoğraflar çektik. Damadın numarasını aldık, Haber Müdürümüz Hakan Akın’a ilettik. Sıkıntılı kısımlarını geride bıraktığımız yolda, sık sık kırmızı ışıklarda durmak zorunda kalacağımızı bile bile hızlıca ilerledik. Gelin arabası da öyle yaptı. Hatta onlar daha acele davrandı...

Bir süre sonra haber Denge’nin internet sitesine düştü ve linki Facebook sayfasında paylaşıldı. Yazıyı kaleme aldığım saatlerde 120 bin kişiye erişmişti. Çok okundu, çok paylaşıldı, çok yorumlandı. Damat Necip Özalp, hem müstakbel eşine aşkını en etkili bir şekilde dile getirmiş hem de siyasetçilere örnek olacak bir muhalefette bulunmuştu. Biz de ballı gazetecilerdik. İstihbaratı okurdan aldık, gelin arabasını da tesadüfen bulduk. Haber kucağımıza düştü.

Bir yerde yol çalışması varsa orada hizmet vardır.

Bir yerde hizmet varsa orada çalışkan yöneticiler vardır.

Bir yerde hizmetler gecikiyor ve vatandaşı çileden çıkarıyorsa orada etkin muhalefet yoktur, denetim mekanizması sağlıklı çalışmıyordur.

Teşekkürler Necip Özalp, Aydınlılara muhalefet nasıl yapılır öğrettin.

AVM’LER DENGE KIRMIZISI

Cumartesi ve Pazar günleri Söke Novoda, Forum Aydın ve Nazilli Bamboo AVM’lerinde Aydın Denge Gazetesi’nin tanıtım stantları vardı. Burada okurlara Eğitim Özel İlavesi ve günlük gazete dağıtıldı. Kırmızı Denge çantaları AVM’lerin her yerinde ellerde taşındı. Stantlarımızı ziyaret eden, gazete ve dergimizi alan tüm okurlarımıza ve bu stantlarda görev yapan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. En kısa zamanda bir başka etkinlikte yeniden buluşalım.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.