Takip Et

Demokrasi Meydanı ve Emniyet Müdürü

Türkiye’de AK Parti, CHP ve MHP genel başkanları ortak hareket ederken Aydın’da yaşanan tatsız gelişmelere üzülmemek mümkün değil.

15 Temmuz sonrası meydanlarda konuşan AK Parti Aydın Milletvekillerinin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na daveti çok yerinde bir çağrıydı. Çünkü bütün Türkiye’de partisi fark etmeksizin şehrin belediye başkanları, valiler ve milletvekilleri ile birlikte meydanlardaydı.

Çerçioğlu’nu meydana çağırmak ne denli doğruysa, meydana gelişinde yaşananlar da o denli yanlıştı. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde üyesi bulunan üç parti ve bağımsız üyelerin de katılımı ile hazırlanan bildirinin yırtılması ne kabul edilebilir ne de savunulabilir bir durumdu.

Meydanda çalışan gazetecilerden biriydim. Aydın Denge Gazetesinin Facebook sayfası üzerinden yaptığımız canlı yayınla gelişmeleri halkımıza aktarmak için çalışıyordum. Bir ara ezilme tehlikesi de yaşadım. Büyük bir izdiham oluştu. O kalabalığın arasında gözüme ilişen bir isim vardı. Aydın İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü…

AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu arasında yaşanan kürsü tartışması sırasında alevlenen kalabalığı yatıştırmak kolay değildi. Bir orkestra şefi gibi alandaki polisleri yöneten Böğürcü, kullandığı etkin beden diliyle alevli topluluğu da yatıştırmayı başardı.

Demokrasi için toplanılan meydanda büyük bir kavga çıkabilir, onlarca insan yaralanabilir Allah muhafaza can kaybı yaşanabilirdi. Şükür ki gerginlik çok kısa sürdü. Tıpkı 15 Temmuz akşamında yaşananlar gibi…

Kısa süreli gerginliğin ardından meydanda birlik ve demokrasi söylemleri egemendi. Kalabalığın demokrasi nidaları da Aydın Kent meydanını inletti.

Türkiye’de sağlanan siyasi birlik ortamının Aydın’da güçlenerek artacağına dair umutlarımız yeşerdi.

Aydın İl Emniyet Müdürü ve ekibi de kocaman bir teşekkürü hak etti.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.