Takip Et
  • 21 Ağustos 2023, Pazartesi

Ben yokken neler oldu?

En son geçen hafta bugün beraberdik. Senden izin istemiştim. Bugün tekrar bir araya gelmek için kavilleşmiştik. Döndüm. Gönderdiğin tüm mesajları okudum. Videoları izledim. Haber çöplüğüne döndü değil mi Aydın?

Doğa boşluk kabul etmiyor canım benim. Ben yokken, bir sürü gelişme oldu. Bir sürü şey yazıldı, çizildi, konuşuldu. Hepsini tek tek yorumlamak yerine sana genel bir tespitte bulunacağım: Yerel seçim süreci inceden başladı.

Bundan sonra şehirde çok fazla gürültü olacak. Kimileri saldırıya geçecek kimileri de karşı taarruz başlatacak. Savunma, Aydın’da kullanılan bir yöntem değil. Kendini savunabilecek durumda olmayan yerel iktidar unsurları, saldırılara taarruzla karşılık verip halkı uyutmaya çalışacaklardır.

Doğru bilgi veren kaynaklarla ilgili de şu yöntemi kullanacaklar; duyulmasını istemedikleri bilginin içine yalan ve yanlış bir takım detaylar ekleyecekler. Benzer içerikler üretecekler. Kafaları karıştıracaklar. Asıl bilgiyi başka bilgilerle kirlettikten sonra, kaynağı itibarsızlaştırmaya çalışacaklar. Odağı, bilgiden aktaran kaynağa çevirip halka yalanlarını yutturmaya çalışacaklar.

Merak etme. Ben varım. Sana her bir şeyi olduğu gibi, sansürsüz, pürüzsüz, aktaracağım. Kim doğruyu söylüyor, kim doğruyu büküyor, yamultuyor, yalanı boca ediyor sana rehberlik edeceğim. Aydın kamuoyunu anlama mentörlüğün görevini gönüllü yürüteceğim.

Bunları konuşacak daha çok zamanımız olacak. Bu boşlukta neler yaptığımı merak ediyorsun. Yaklaşık yedi yıldır ailemle birlikte il dışı bir aktivitemiz olmamış. Onlarla Bodrum’a gittik. Kıymetli dostum Delfi Otel’in sahibi Mehmet Dağoğlu ve eşi Senem hanımın misafiri olduk.

Mehmet Dağoğlu turizm yapmıyor, adeta yaşıyor. Adam Bodrum’un gezen hafızası. Türkiye’de tanımadığı ünlü sanatçı, spor adamı, siyasetçi vs. neredeyse yok gibi. Yazacağı kitaplar için de notlar alan, hayatla bağı inanılmaz güçlü bir karekter. Senem hanım da ileri seviyede astrolog. Muhabbetleri, dostlukları ve misafirperverlikleri mükemmel düzeydeydi. Teşekkür ederim.

Sen de yolun düşerse uğra ve tanış. Hatta özellikle git. Selamımı da söyle. Sana iyi bakacaklardır. Otellerinde konaklamak istersen hatırı sayılır indirimin de olacaktır.

Birkaç gün orada kaldıktan sonra biraz evde takıldım. Kitap okudum. Serkan Karaismailoğlu diye sevdiğim bir yazar var. Yeni kitabı çıktı. Dünyanın En Yalnız Beyni adındaki kitap, ergenlere yazılmış bir mektup aslında. İnanılmaz faydalandım. Sana da tavsiye ederim.

Biliyorsun ben okumaya devam ediyorum. Bu sene yüksek lisans tezi yazacağım. Biraz da tez konumun belirlenmesi, içindekiler kısmının oluşturulması, tez önerisinin hazırlanması gibi konulara çalıştım. Galiba bu tez meselesinden dolayı ara ara senden izin almam gerecek. Sıklıkla beraberiz. Oluşacak aralara hoş görün için şimdiden teşekkür ederim.

Özetle böyle;

Döndüm ben. Konuları konuşuruz. Şehre yeni vali gelmiş, tanışırız. Kulağımıza gelen bilgiler müspet. “Disiplinli, ciddi bir devlet adamı. Bürokraside tembelliğe, hantallığa tahammülü yok. Söz konusu tüyü bitmemişin hakkı, kamu zararıysa; tahammülsüz. Devletin itibarına asla halel getirmez….” Böyle anlatıyor tanıyanlar.

CHP’li Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, asfalt ihalesi ile ilgili “ihbar” niteliğinde açıklama yapmış. Savcılık soruşturma başlatmış mı? Sanmam! İçişleri Bakanı müfettiş gönderir mi? Bakalım!

Bugüne kadar adaletin kendisi ve ekibi hakkında doğru çalışmadığı Özlem Çerçioğlu’nun akıbeti ne olur? Bilmem!

Bildiklerimi yarından itibaren, sohbetimizin konusu yaparız. Ben de çok özlemişim. Haydi sıkıca sarılalım. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.