Takip Et
  • 19 Ağustos 2016, Cuma

FETÖ konsorsiyumu

Hukuksal ve bilimsel gerçekler ile insani ve vicdani düşüncelerin tam tersi hadiseleri hatıralarında taşıyanlar; yıllar sonra nasıl bir yapı ile savaştıklarını gördüler. Pazılın parçaları birleştiğinde FETÖ ile ilgili ortaya atılan iddiaların doğruluğunu onaylayacak milyonlarca insan var. FETÖ mensupları ne kadar inkâr etseler de “Eğer biz böyleysek Allah bizi kahretsin” deseler de inandırabilecekleri kimse kalmadı.

İhale ilanlarında bulunan, “Konsorsiyumlar teklif veremez” maddesi hep dikkatimi çekmiştir. Bunun amacı devleti zarar ettirmemek ve haksız rekabeti ortadan kaldırmaktır. Eğitimden adalete, siyasetten ticarete her alanda bu FETÖ konsorsiyumu devleti zarara uğratmış, haksız rekabetin daniskasını yapmıştır.

İPİN UCU KURTULDU

Geçmişte bu yapı ile çok çetin savaşlar vermiş biri olarak bu konuda kitap bile yazabilirim. Kurum olarak yakın geçmişte yaşadığımız bir konuyu özetle paylaşayım;

Denge gazetesi olarak, “Aydın’ın her bir köşesinde olacağız” idealistliği ile işimize yön veriyoruz. Bu bağlamda son olarak en uzak ilçemiz olan Karacasu’da bir yapılanma içine girdik. Kaymakama ilk ziyaretimizde müthiş bir görüşme yaptık. Sonraki gidişlerimizde tam tersi bir yaklaşımla karşılaştık. Karacasu muhabirimiz Gülay Öztekin, (kendisi Aydın’ın en iyi gazetecilerindendir) toplantılara çağrılmadığı gibi katıldığı ortamlarda kaymakam tarafından defalarca kez azarlandı, güncel tabiriyle mobbing gördü. Sebebini çok sorguladık ama kendimizde bir sıkıntı göremedik. Neticede biz, halkın haber alma hakkı için kanunların çizdiği sınırlar içinde hareket ediyorduk. Birkaç gün önce Karacasu Kaymakamı FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alındı.

Davanın sonucu ne olur bilemeyiz ama biz gazetemize ve muhabirimize yapılanlarla ilgili büyük bir ipucu yakalamış olduk.

Bu arada ipin ne kadar önemli bir malzeme olduğunu hatırlamakta yarar var. Ucunun kimde olduğu da önemlidir. 15 Temmuz'dan sonra puştun elinden kurtulmuştur. Bununla birlikte ülkemizde her alanda haksız rekabet de son bulmuştur. Geçmişte mağdur olanlar bugün olabildiğince mağrurdur. Kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.