Takip Et
  • 31 Mayıs 2022, Salı

Aydın’da kim muktedir?

AK Parti gönüllüsü bir grup genç, sabaha karşı 03.00 sularında Efeler İlçesi Orta Mahalle’de bazı duvar ve direklere küçük kağıtlar yapıştırır. Kağıtların üzerinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun fotoğrafı ile beraber, “Aydın Büyükşehir Belediyesi 2021 Tanıtım Dairesi Başkanlığı bütçesini faaliyet raporunda açıkladı. SADECE 153 TL” yazısı bulunmaktadır.

Sabaha karşı saat 06.00’a kadar Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hummalı çalışmaları ile kağıtlar temizlenir, halkın bunları görmemesi sağlanır. Ancak bu süreçten sonra enteresan olaylar gerçekleşir. Aydın Emniyeti’nin müthiş (!) çalışmasıyla mobese kameraları tek tek incelenir.

Tamamı 18 yaşından küçük olan çocukların yüzleri tespit edilir. Yüzlerinden kimlik bilgilerine ve oradan da adreslerine ulaşılır. Tüm bunlar sadece 14-15 saat içinde gerçekleşir. Öğlen vakitlerinde de bu eylemi gerçekleştiren çocuklar bulundukları yerlerden gözaltına alınarak karakola götürülür. Yoğun baskı ve şiddete maruz kaldığı iddia edilen gençler, "kim yaptırdı?" sorusuna yanıt olarak bir başka çocuğun ismini verirler.

Polis verilen ismin evine gider ve kişi evde yoktur. Bu baş döndürücü hız, olaydan yaklaşık 36 saat sonra çocukların ve adı verilen diğer çocuğun savcı karşısına çıkarılmasıyla tamamlanır. Bir cinayet, bir hırsızlık ya da bir terör eyleminden bahsetmiyoruz. Aydın Emniyeti’nin ve savcının bu muhteşem hız performansı “Aydın Büyükşehir Belediyesi 2021 Tanıtım Dairesi Başkanlığı bütçesini faaliyet raporunda açıkladı. SADECE 153 TL” yazısını asan çocukları yakalamak için ortaya çıkıyor. Hiçbir hakaretin olmadığı, iftiranın yer almadığı, zaten daha önce İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer tarafından açıklanan bir bilgiyi yeniden paylaşan çocuklar apar topar savcı karşısına çıkarılıyor.

Olayın buradan sonrasını da ileride aktarırım.

Bu şehirde Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde yapıldığı iddia edilen yolsuzlukların toplan tutarı 2 milyar TL’yi aştı. Özlem Çerçioğlu ekibinin yüklenici firmadan rüşvet aldığı MASAK raporları ile belgeleneli aylar oldu.

Ergün Poyraz olayının üstünden geçen her dakika olayla ilişkisi ve ilintisi olduğu iddia edilenlerin delil karartmaya, kendileri aklayacak ilişkileri satın almaya devam ettiği söylentileri ayyuka çıktı.

Çerçioğlu’nun aleyhine durumların savcılıklarda ve mahkemelerde zaman aşımına uğratılmak üzere sulandırılmaya, bulandırılmaya devam ettiğini televizyon ekranında ve yazılarımızda sık sık belirtiyoruz.

Seçim yasaklarında bile Özlem Çerçioğlu ekibinin şehrin her yerine astığı, yazdığı yasaklı reklamlara kimse dokunmadı.

Bu olayı Malatya ilinde siyaset yapmış kıymetli bir büyüğüme sordum; “Sizin orada yaşansa ne olurdu?” dedim.

Cevabını buraya yazmıyorum: siz anladınız.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Tweet attığı için bu ülkede insanlar gözaltına alınıyor” diyerek ifade özgürlüğünün önemine vurgu yapıyor.

Aklıma bazı sorular geliyor;

Sayın Kılıçdaroğlu, Aydın’da CHP’li belediye başkanına yapılan bu eleştiri yöntemine devlet birimlerinin yaklaşımını takdir mi ediyordur?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İçişleri Bakanı Süyelman Soylu’nun, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın haberi olsa nasıl yaklaşır?

Aydın’da devletin gücü sadece AK Partili gençlere ya da Özlem Çerçioğlu’nu eleştirenlere mi yetiyor?

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’in ve Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir’in bu gelişmeye karşı tavrı ve tutumu nedir?

Ülkede iktidar AK Parti iken, Aydın’daki devlet kurumlarında kim ya da kimler muktedirdir? 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.