Takip Et
  • 27 Kasım 2023, Pazartesi

Aydın’ın becerikli siyasetçileri

Sana bugün, Aydın’ın becerikli siyasetçilerinin son icraatlarından kısa kısa bilgilendirmeler yapacağım.

Elimde bir teknik takip raporu var. Gerekirse tüm ayrıntılarını seninle paylaşırım. Şimdilik özetin özeti yapayım. Ercan Çerçioğlu’na yakınlığı ile nam salan Söke Belediye Başkanı Eski Cumhuriyet Savcısı Mustafa İberya Arıkan, Özlem Çerçioğlu’na yapışıklığı ile bilinen Fatih Akkentli için “indirin” talimatı vermiş. Bununla ilgili mafya ile konuşmaları da teknik takibe takılmış. “Telefonda bu konuları görüşmeyelim ama siz operasyonu hemen yapmayın, birkaç ay sonra yapın, yoksa benden bilirler” dediği belirtiliyor. Konu soruşturulmuş. Arıkan’ın tanık sıfatıyla beyanı alınmış. Bereketli toprakların becerikli belediye başkanı Özlem Çerioğlu’nun etrafındakiler için sıradan bir olay olabilir ama Aydın’a yakışmayan ürkütücü hadiseler bunlar.

Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, tvDEN’de Erdal Savaş’ın hazırlayıp sunduğu “Mesele Mühim” adlı programa katılacaktı. Tanıtımları, duyuruları yapıldı. Bizim ekipten bir arkadaş, “Hayatta gelemez. Özlem Çerioğlu, Yıldırımkaya’ya izin vermez” dedi. Haklı çıktı. Yıllar önce Özlem Çerçioğlu’nu Jantsa’da işe alan Müdür Osman Yıldırımkaya’nın düştüğü duruma bak! Toprak bereketli olduğu için oluyor bunlar.

Süleyman Bülbül, CHP’de yapılan bir toplantıda konuşmuş. “Türkiye’nin ‘tek adamsisteminden kurtuluşunu Aydın’da ‘tek kadın’ sistemini sonlandırarak başlatacağız” minvalinde bir şeyler söylemiş. Bunun becerikli bir açıklama olup olmadığını da zamanla görürüz.

Özlem Çerçioğlu’nun son dönemde üzerinde çalıştığı bir konuda sonuç aldığını, becerisini yine ortaya koyduğunu kulislerde dillendiriyorlar. Osman Aydın’ın Efeler Belediye Başkan Adayı olması için Özgür Özel’i ikna ettiği söyleniyor. İbrahim Gürdal memuriyeti bırakmadan bir kez daha mı düşünse?

Sana biraz da AK Parti cephesinden becerikli icraatlar aktarayım.

AK Parti’den Yenipazar Belediye Başkanı Aday Adayı olan KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, görevdeyken teşvik verdiği, yarar sağladığı kişilerden oluşan bir grup yapmış. “KOSGEB İleri Girişimciler” adını verdiği gruptan da bir veda mesajı yazmış. Bazı bilgilendirmeler yaptıktan, hatırlatmalarda bulunduktan sonra da mesajını şu ifadelerle sonlandırmış;

“Sizlerden ufak bir ricam var. Biliyorsunuz ben maaşlı çalışan bir kişiydim. Artık maaşları bırakıp memleketime hizmet etmek için yola çıktım. Birçok sektörden girişimcimiz var. Beni kimseye el açtırmadan kim benim kampanyama karınca misali ayni destek vermek isterse, bu karton poşet yapımı olabilir, anahtarlık olabilir, vatandaşa dağıtılacak ufak bir kuru çilek paketi, oyuncak, numune ürünler, ufak bir yiyecek, broşür olabilir, şapka vs olabilir bana özelden ulaşabilirse çok sevinirim. Bu mesajımı art niyetli anlayanlar da çıkacaktır. Gayemiz memlekettir. Vatan sevgisi ile çıktığımız yolda “para konuşur bu işlerde” diyenlere bir başkaldırıdır.”

Sondaki “başkaldırıdır” kelimesini o ayrı yazmış, ben birleştirdim. Bu kadar becerikli bir adamın o kadar eksiğini sen de hoş gör olur mu? Ben direk mesajı aktardım, yorumlamak da senin hünerine kalsın.

Aydın siyasi kulislerinin son günlerdeki en bomba konusunu sona sakladım.

AK Parti Aydın İl Başkanlığı bir anket yaptırmış. Halkımıza, “Aydın’da kimi büyükşehir belediye başkan adayımız olarak görmek istersiniz?” sorusu yöneltilmiş. Anketten açık ara İl Başkanı Göhkan Ökten’in adı çıkmış. Genel merkezin değerlendirilmesi için Ankara’ya göndermiş. Daha çok yeni il başkanı olmasına rağmen kısa sürede Aydın halkının teveccühünü kazanan Gökhan Ökten’in becerisini tebrik ederim. Sen de et. Belki Cumhurbaşkanı da tensip buyurur. Bu işler nasiptir. Hayırlı olsun. 

,

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.