Takip Et
  • 17 Haziran 2023, Cumartesi

Bülent Ersoy ne alaka ya!

Dünkü yazımın sonlarında, “Tensip buyurursan sana geliyorum” dedim diye bana demediğini bırakmamışsın. Bülent Ersoy’a bağladığıma varana kadar neler neler…

Buraya döneceğim. Ankara’dan daha sana aktaracaklarım var. Ben yeni başlayan dönemin enerjisinin, oluşturduğu sinerjiyi beğendim açıkçası. Herkesi zinde gördüm.

Recep Tayyip Erdoğan, herkesi inanılmaz çok çalıştıracağı bir delegasyon yapmış. Kabinede gördüğün durum Ankara’nın tüm kurumlarına sıçramış vaziyette.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki kalabalığı tahmin edemezsin. Girişlerdeki kuyruklar, uçuk indirim yapan mağazalardaki kuyrukları geçmiş durumda. Sanki kampanya var.

Yeni seçilen milletvekillerinin asansörlerdeki naiflikleri, etrafındakilerin dalkavukluğunu bile daha bir kibar uygulamalarına sebep olur türden.

Yeni dönemin karizmatik simaları da cazibeleri ile bildiğin yıkılıyorlar ve yıkıyorlar. Yanlışlıkla odasının önüne gittiğimiz Süleyman Soylu, müthiş hareket katmış, katına.

Bir yandan badana boya işleri sürüyor. Bir yandan da misafir ağırlıyorlar. Soylu'nun koruma ordusu, koridora sığmayacak kadar kalabalık. TBMM’ye hareket katmış.

Benim favorilerim yeniden KİT Komisyon Başkanı seçilen Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ile Dilekçe Komisyonu Başkanı olan Adana Milletvekili Sunay Karamık.

Mustafa beyin Türkiye’de üç dönem üst üste bu göreve getirilen tek siyasetçi olarak tarihe geçmesi, memleketimiz için de büyük gurur vesilesi. Bakan olacak adam.

Sunay hanım, AK Parti’nin bu dönem en önemli yüzlerinden biri olacağa benziyor. Sadece partisine ve siyasete değil aynı zamanda hemcinslerine katkısı büyük olacak.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş’a da çok yakışmış makam. Yıllarca Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli’nin özel kalem müdürlüğünü yapmış, tecrübeli bir isim.

Karakaş muhalif bir partinin milletvekili olsa da Aydın’a katkısı çok büyük olacak. Ankara’yı tanıması, siyasi tecrübesi ve birleştirici tavrı ile faydalı olmaya namzet.

AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen’in motivasyonu çok yüksek. Sekiz yıl il başkanlığı yaptığı için konusuna ve şehrine hakim. Çok iş yapacak sakin sakin.

Türkiye güzeli olarak da bildiğimiz ilimizin diğer Milletvekili Seda Sarıbaş, meclise renk katmış. Çok yakışmış. İlk dönemi olsa da neredeyse herkes tanıyor. İyi uyumlanmış.

Bizim yapıda da TİMBİR yönetimi oluştu. Başkan yeniden Basa oldu. Aydın Denge Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ustam Mehmet Aydın yönetim kurulunda görev aldı.

Bize de Danışma Kurulunda görev verildi. TİMBİR mesleğimizle ilgili çok önemli bir yapı. İlk kez sektörümüz adına somut adımların atılıyor. Kurucusu olmakla gururluyum.

Biliyorum sana dair bir şeyler yazmamı istiyorsun. Bana gönderdiğin her şeyi topluyorum. Özetleyerek, sırayla yazacağım. Tabi Bülent Ersoy’a bağlamadan.

Ayrıca ben Türkçeyi doğru kullanan ve eski sözcükleri dilinden düşürmeyen Bülent Ersoy’un bu yönünü çok önemsiyorum. Fevkaladenin fevkinde buluyorum.

“Tensip”, “yaraştırmak” demek. Yakıştırmak yani. Bir görevi birine yakıştırmak. Onay anlamı da var tabi. Sana geri gelmemi onayladığın, yaraştırdığın için teşekkür ederim.

Bir ülkede, bir cumhurbaşkanı basketbol federasyonuna başkan atar ama o spordan hiç anlamayan biridir. Cahilidir. Yaptığı atamayla ilgili o camiadan büyük tepki görür.

Bunun üzerine cumhurbaşkanı atadığı şahsı çağırır ve “Basketbol maçı kaç periyottan oluşuyor” der. O da, “Siz kaç periyot tensip buyurursanız efendim” diye yanıtlar.

Liyakat önemli cancazığım. Her alanda liyakati öncelemekte fayda var. Bana yaraşır bir yoldaş olduğun için sana minnettarım. Bana yazdıklarından öyle tensip buyuruyorum. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.