Takip Et
  • 9 Nisan 2015, Perşembe

Keşke 21 vekil çıkarıyor olsaydık

Aydın milletvekili adayları belli oldu. Açıklanan listeleri seven de var, sevmeyen de. Listeyi beğenmediği için partisine oy vermeyeceğini dile getireni rastlamak da mümkün, ‘içinize sine sine oy vereceksiniz’ diye yaklaşanı da...

Geçen seçim barajı aşan ve bu seçim de aşması kesin olan üç büyük partinin Aydın milletvekili aday listelerini sizler nasıl değerlendirirsiniz bilemem ama ben bu listelerdeki son üç sıraların bile çok güzel olduğunu düşünüyorum.

CHP’de Tayfun Talipoğlu, Ferda Çağlar Erkut ve Fulya Üstündağ bana göre kesinlikle Aydın’ı en iyi şekilde temsil edecek ve seçim çalışmalarında halka dokunabilecek, kendilerini ve partilerini anlatabilecek ve anlaşılabilecek kişiler.

AK Parti’de Metin Yavuz, Ersin Esenlik ve Cengiz Altıntaş da başarılı şahsiyetler ve Aydın Milletvekilliğini çok rahatlıkla göğüsleyebilirler.

MHP’de durum farklı değil; Fevzi Köse, Hilmi Bolatoğlu ve Kadri Dülger ilk üçe bile konabilecek nitelikteler.

İlk 4’e giren adaylarla ilgili değerlendirme yapma hadsizliğinde bulunmak istemiyorum. O değerlendirmeyi 7 Haziran’da halkımız yapacaktır. Bana göre CHP, AK Parti ve MHP’nin Aydın’da alacağı oy oranını büyük ölçüde ilk dörde konan isimler belirleyecektir.

Açıkçası, 21 milletvekili çıkaramıyor olduğumuza üzülüyorum. Keşke vekil sayımız 21 olsaydı da üç partinin de ilk 7’ye koyduğu isimleri TBMM’ye gönderebilseydik. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.