Takip Et

SON DAKİKA

“Başkana para veren işe giriyor”

19 Haziran 2014, Perşembe 09:40

     


AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya’nın parti kanalıyla işe gireceklerden bin 500’er TL para aldığı iddia edildi. 2002 yılından bu yana AK Parti’nin üyesi olduğunu söyleyen Akay Beyter, “Başkana para veren işe giriyor” dedi. Beyter, AK Parti Çine İlçe Teşkilatı'nda usulsüz uygulamalar olduğunu da ileri sürdü. Özkaya ise, bu iddiaları yalanladı.

AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya’nın Çine Barajı'nda işe girecek olanlardan bin 500’en TL para aldığını ileri süren Akay Beyter, “İşe alınan 10 kişinin neye göre belirlendiğini araştırınca, Başkan'a para verdiklerini öğrendim” diye konuştu.

"Çine’de işsiz gençler varken Bozdoğan’dan Çine Barajı'na güvenlik görevlisi alındı" diyen Beyter, “Ben ve diğer arkadaşlarım seçimlerde AK Parti’nin arkasında koştuk. İşe biz değil seçimlerden bir ay veya 10 gün önce partiye kayıt olan CHP ve MHP’li arkadaşlar girdi. Bunlar da işe girerken AK Parti İlçe Başkanı Erkan Özkaya’ya bin 500’er TL para verdiler. Parti yönetim kurulu üyesi olan Sabahattin Kocabıyık’ın, damadının Çine ile hiç alakası olmayan, Marmaris’te yaşayan bir yakını işe alındı. Bu kişi parti kapısının nereden açıldığını bilmiyor. Yıllardır bu parti için çalışan ve koşan kişiler hep geriye itiliyor” dedi.

YÖNETİME HARİCEN 4 KİŞİ ATANDI

Mevcut yönetime dışarıdan 4 kişinin katıldığını ifade eden Beyter, “Parti yönetiminden istifa edenlerin yerine yedek üyelerden alınmalıydı. Ama bunlar dışarıdan aldı. Burada usul hatası, kanunsuzluk var. Usul hatası olduğu için yönetimin düşmesi gerekmektedir. Ayrıca 25 kişilik yönetim kurulu toplanmıyor. Sadece 8 kişi toplanıp karar verip, kararlar alıyorlar. Partiye memur gibi gelip memur gibi gidiyorlar” diye konuştu.

AK Parti’nin Çine’de oy oranlarının düşmesinde en büyük faktörün AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya'nın olduğunu ileri süren Beyter, şunları söyledi:

“Söz vermek başka bir şeye benzemez. Eğer bir Başkan söz veriyorsa sözünü tutması lazım. Sözünü tutmuyorsa o koltukta oturmamalıdır. Erkan Özkaya, birçok kişiye söz vermiş ve sözünü yerine getirmemiştir. AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay da bu konularda haberdar edildi. Onun da bir müdahalesi olmamıştır. O da buradaki yanlışlıkları göz yummuştur. Partimizin Çine’de oyu çok düştü. Bunun en büyük sebebi de vatandaşa verilen sözlerin tutulmamasıdır. Parti yönetimi AK Parti Aydın Milletvekilleri ile bizim aramıza mesafe koyuyor. Bu şikayetlerimize AKİM’e ilettik. Ayrıca parti yönetim kurulu üyesi Erol Uzun seçim esnasında birçok yaşlılık ve malüllük aylığı alan kişilere ‘bu iş olunca bir aylığını vereceksiniz, eğer vermezseniz bu işlemlerinizi taş koyarız’ diye kişileri tehdit etmiştir. ‘Bize oy vermezseniz aylığınızı kestiririz demiştir’. Bu da milletin tepkisini çekmiştir. Erol Uzun yönetim kurulunda değildir. Orada sadece Başkan'ın atamasıyla oturmaktadır. Fakat bütün karar yetkilerini Başkan gibi vermektedir. Bu kişinin partiye gelmesindeki tek amaç oğlunun ve kızının işe girmesine sağlamaktır. Çıkar olarak buradadır. AK Parti’ye çok büyük zarar vermektedir.”

ÖZKAYA: İŞE GİREMEDİĞİ İÇİN ÇAMUR ATIYOR

AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya, Beyter'in bu iddialarını yalanlayarak, "Arkadaşım baraja işe girseydi, bizden iyisi olmayacaktı. İşe giremediği için çamur atıyor. Bu kardeşimizi daha önceki yıllarda üç farklı yere işe yerleştirdik. Hepsinden ayrıldı. Geçtiğimiz gün akşam parti binamızda yaptığımız İlçe Danışma Kurulu Toplantısı'na katılan İl Başkanımız Sadık Atay'ın önüne geçerek bu konuyu kendisini anlattı. Böyle bir şey yok, olması da mümkün değildir" dedi. (SEZGİN MADRAN/MADRAN AJANS)







 
Son Eklenen Haberler