Takip Et

1.100 TL oldu

Değerli okurlarım. Pandemi nedeniyle evlere kapandığımız şu günlerde Emeklilerin dört gözle beklediği 2008 yılından buya ödenmekte olan Bayram ikramiyeleri ile ilgili artış nihayet gerçekleşti ve 1.100 TL. oldu.

Dul / Yetim ve Emeklilere payları oranda ödenmekte olan Bayram ikramiyelerinde yeni bir düzenlemeye gidilip gidilmediği konusu çokça sorulan soruların başında geldiği için bu yazımda bunlara değinmek istedim.

Bayramı emeklilik ikramiyeleri, bayram öncesinde emeklilere ve SGK’dan ilgili mevzuat kapsamında gelir veya aylık alan hak sahiplerine yapılan ödemedir.

Yani ;

Emekli Aylığı alanlara ödenir.

Yaüşlılık aylığı alana ödenir.

Vazife malulü aylığı alana ödenir.

Ölüm aylığı/geliri ve iş göremezlik geliri alanlara ödenir.

Şehit yakınlarına ödenir.

Gaziler ,Muharip gazilere ödenir.

Güvenlik korucularına ödenir.

Şampiyon sporculara ödenir.

Terörden zarar gören ve yakınlarına ödenir.

3201 sayılı yasadan emekli olanlara ödenir.

Birden fazla maaş alanlara ödenmez.

Çeyiz parası alanlara ödenmez.

2022 sayılı yasadan yararlananlara ödenmez.

Bayram ikramiyelerinden herhangi bir vergi ve kesinti yapılmayacağı gibi haczedilemeyecektir.

Dul / Yetimi aylığı almakta olanlara ise %50 oranında maaş bağlanmış ise 550 TL.%25 oranında maaş bağlanmış ise 275 TL.olarak ödeme gerçekleştirilecektir.

İş kazaları ve meslek hastalıkları sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara, gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödenecektir yani meslekte kazanma gücü kayıp oranı %25 olması nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara, 275 TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir.

Yalnız emekli aylığı ile birlikte vefat eden eşinden dolayı ölüm aylığı da alan bir emekliye, en fazla ödemeye imkân veren dosya üzerinden 1.100 TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir. Emekli aylığı ile birlikte %30 meslekte kazanma gücü kaybı oranı üzerinden sürekli iş göremezlik geliri alan bir emekliye 1.100 TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir.

Eğer hatalı bir şekilde ödeme yapılmış ise bu ödemeler nakten yada kurumdan maaş alıyor isme %25 oranında kesilmek suretiyle geri alınır.

Sağlık ve Sosyal Güvenlikle kalınız. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.