Takip Et
  • 22 Mart 2019, Cuma

BEŞİKTAŞLILARIN GECESİ

“Biz Ne Baharlar Gördük Senle Ne Kışlar,

Hiçbir Şeyi Sevmedik İnan Senin Kadar,

Söyle Bize Ey Hayat Var Mı Böyle Aşk?

Durursa Burada Dursun Kalbim Beşiktaşk."

19 Mart Salı günü Beşiktaşımızın kuruluşunun 116. yılını Aymira Otel’de 600’e yakın Beşiktaşlı ile birlikte büyük bir coşkuyla kutladık.

Aydın Lisesi’nin orta kısmında okurken evimiz şu andaki Askerlik Şubesi’nin bir üst sokağındaydı. Okuldan çıkıp eve gelir, daha içeriye girmeden bahçe duvarından çantamı attığım gibi arkadaşlarla top oynamaya koşardık. İki kale yapar, altışar golden iki devre, üç korner, bir penaltı futbol oynardık. Evlerin arasında boş araziler vardı o zamanlarda…

Ne çok katlı binalar ne de AVM’ler vardı. Çocuklarımız bizim kadar şanslı olamadı; bilye, misket nedir bilemediler; uçurtma uçuramadılar. Mahalle aralarında top oynamadılar. Benim Beşiktaşlı oluşum Aydın’da yalın ayak bezden yapma topun peşinde koşarken gerçekleşti. Ortada ne şampiyonluk ne de gurur duyacağım neden vardı! Ama Siyah-Beyaz’a gönül verdim. Eğer ortada bir tercih varsa, kesinlikle bir sosyolojik açıklama da olmalıydı.

Bir yerlerde beni bu renklere iten bir neden olmalıydı. Ben bilmesem de bu aşkın bir nedeni vardı. Güçsüzün güçlenme, güven veren bir çatı altında buluşma arayışıdır. Siyah-beyaz sadece hayatın iki rengi değildir! Gün göremeyenler ile güzel günlere birlikte gidebileceğini hayal edenlerin buluşmasıdır.

Milyonluk şehirlerde kaybolma korkusunu el ele tutunarak, aynı şarkıları söyleyerek, tanımadığı insanlarla omuz omuza vererek gelecek atlatma çabasıdır. Hayatın dağıttığı paylardan beyazlara düşeni alma ve sesini yükseltme yarışıdır. ÇARŞI da bunun bayrağını taşıyan gruptur. 12 Eylül darbesinde sokağa çıkma yasağı varken sokaklarda şampiyonluk kutlayan ilk ve tek takımdır BEŞİKTAŞ…

Gezi'de, tribünlerde haksızlığa, eşitsizliğe başkaldırıştır. Ama hayat çoğu zaman “Beyaz” rengini sizinle paylaşmaz. Beşiktaş aslında esirgenen beyaza bir nevi yolculuktur. Beşiktaş bu nedenle büyüktür. Sahası olmayan, borç yükünde olan bir kulüp 99 maçını deplasmanda oynamış üç sezon başka takımların sahalarında “Ev sahibi” sıfatıyla sahaya çıkmış bir takım şampiyon oluyor ve zoru başarıyordu Beşiktaş…

Ünlü şairimiz Cemal Süreyya: “Beşiktaş sermayesi insan olan kulüptür.” der. Yani Beşiktaş taraftarı da futbolcusu da belli bir duruşu benimseyen kişilerden oluşur. Ben bu düşüncelere dalmışken gece Aydınlı Beşiktaşlılar Derneği’nin yeni seçilen Başkanı Taşkın Cerit’in konuşmasıyla başladı. Taşkın Cerit: “Şanlı Beşiktaşımızın 116. Yıldönümünü kutlamaktan büyük şeref ve onur duyuyoruz. Ne mutlu ki bize, Atatürk ilkelerine bağlı, şanlı ve şerefli, yolundan hiçbir zaman taviz vermemiş şanlı bir camianın üyeleriyiz. Bizler hem Atatürk ilkesine hem de efsane başkanımız Süleyman Seba ilkelerine bağlı kalmaktan, onların izinde yürümekten hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Bundan 6 ay önce kurucu üyelerimizle kurucu başkanımızın gayretleriyle Aydın Beşiktaşlılar Derneği kurulmuştur. 19 Mart 19:03’te kuruluş yıldönümü gecelerinin 7’ncisini yapıyoruz. 600’e yakın üye sayısı ile birçok derneğin organize edemediği ama bizim organize etmekten onur duyduğumuz gecemize hoşgeldiniz, şeref verdiniz.” dedi.

Aydın Beşiktaşlılar Derneği’nin öneminden söz eden Başkan Cerit: “Derneğimiz gönül bağına dayalı olarak kurulmuştur. Göreve kimin geldiği ve ne yaptığı çok önemli değildir. Önemli olan önce Beşiktaşımıza, sonrasında Aydınımıza hizmet etmektir. Kurucu Başkanımızın ve İncirliova Belediye Başkanımızın gayretleriyle İncirliova’daki Şeref Bey tesislerinin açılışını yaptık. Bu ve bunun gibi etkinlikler için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Aydın Beşiktaşlılar gecesinde çeşitli sponsorlardan temin edilen hediyelerle bir eşya piyangosu düzenlenmişti. Başkan Cerit yaptığı açıklamada: “Her etkinlikte olduğu gibi bugün de bir çekilişimiz olacak. Çekiliş biletlerinin fiyatı 15 TL. Bu biletler Altı Nokta Körler Derneği'yle yaptığımız ortak bir projenin gereğidir. Almış olduğunuz her biletin 5 lirası Altı Nokta Körler Derneği’nin kullanmak zorunda olduğu beyaz bastonların alımında kullanılacaktır. 22 Mart’ta zilli top müsabakası yapacak ve bizler de gözlerimizi bağlayarak mücadele edeceğiz. Bizim için zorlu bir mücadele olacak.” dedi.

Öte yandan dernekle Değişim Koleji bir yıllık yüzde 10 indirim protokolü imzaladı.

Geceye Aydınlı sanatçı Efe Dumancı da katılarak Beşiktaşlıları şarkılarıyla coşturdu. Ayrıca geceye İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, derneğin Kurucu Başkanı İbrahim Pehlivan, Beşiktaş Kulübü Başkan Adayı Aydoğan Cevahir ve yüzlerce taraftar katıldı.

Hepinize iyi hafta sonları sevgili Denge okurları. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.