Takip Et
  • 10 Kasım 2023, Cuma

ATATÜRK

Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Atatürk’ün ölüm yıldönümüdür.

Her yıldönümünde olduğu gibi...

Bugün de gazeteler yine “Atam

izindeyiz”, 'Seni özlüyoruz”", 'Emanetini

yaşatacağız” gibi manşetlerle çıkacak...

Atatürk bir günlüğüne usulen övülecek

ancak bu manşetler hoş ve boş birer

temenni olarak kalacaktır. Ertesi günden

itibaren Atatürk hangi yolu göstermişse

ters istikamette yol alınacaktır…

Belki bir iki gazete doğruyu söyleyecek,

“Affet bizi Atam” gibi başlıklar atacaklar…

O kadar…

Atatürk 85 yıl önce bugün kaybettiğimiz Ulu Önderimiz Atatürk hem komutan, hem de devlet adamı olarak dünyanın gelmiş geçmiş en büyük insanlarından biridir. Amerika’dan Çin’e, İngiltere’den Hindistan’a kadar yüzlerce devlet adamı Atatürk için hayranlık ifade eden sözler söylemişlerdir. Bunların tamamı ciltler dolusu tutar. Sadece birkaçını nakledelim:

John F. Kennedy (ABD) Başkanı

 

“Atatürk 20’nci Yüzyılın en büyük insanlardan birinin tarihi başarılarını Türk halkına ilham veren liderliği , modern dünyanın ileri görüşlü anlayışını ve askeri bir lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatırlatmaktadır. Çöküntü halindeki bir imparatorluktan yeni Türkiye’nin doğması Atatürk’ün ve Türk halkının mucizesidir. (10 Kasım 1963)

Lloyd George (İngiltere Başkanı)

“Arkadaşlar yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki, o büyük dahi, çağımızda Türk milletine nasip oldu. Anadolu’da karşımıza o çıktı. Mustafa Kemal’in dehasına karşı elden ne gelirdi? Ona yenildik!” (İngiltere Başkanı Meclis’teki bu konuşmasından sonra 19 Ekim 1922’de istifa etmiştir)

ÇAN KAY ŞEK (Milliyetçi Çin Devlet Başkanı)

“Ulusunu hürriyet ve demokrasiye kavuşturmak uğrunda savaşarak başarı kazanan büyük Türk önderi hakkında büyük hayranlığımı iletmek isterim. Atatürk dünyanın bütün hür ulusları için de ilham kaynağı olmaya devam edecektir. (10 Kasım 1963)

Hepinize mutlu hafta sonları değerli Denge okurları. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.