Takip Et
  • 10 Ocak 2014, Cuma

Battı! Çıkamadı…

CHP’li arkadaşlarda bir yılı aşkın bir süredir bir sevinç ki, sormayın. Sanki 2014 seçimleri çantada keklik… Şimdiden seçimi kazanmışlar da icraatlara başlamış gibiler. Kimisi %70’lerden bahsediyor, kimileri tüm ilçeleri almaktan dem vuruyor.

Daha önce de yazmıştım, Aydın belediye hizmetleri yönünden şanssız bir kenttir. Aydın bugüne kadar bir Başbakan, iki Başbakan yardımcısı ve onlarca önemli icraat bakanlıklarının bakanlarını çıkarmış bir kenttir. Tren geçmeyen bir garı, göze görünen öyle fazla bir aktivitesi olan binaları yoktur.

1950 yılından bu yana bu ile neler yapılmıştır ben bilmiyorum. Aydın-İzmir otobanından başka…

50’li, 602lı yıllarda bir Afyon, Kütahya, Uşak, Muğla, Denizli’ye bakın, Aydın’la kıyaslayın. Bir de bu illeri şimdi Aydın iliyle kıyaslayın, aradaki dev bu farkın Aydın aleyhine olduğunu göreceksiniz. Çocukluğumuzda büyüklerimiz Muğla’yı doğuda zannederek il yapmışlar diye makaraya sardığımız Muğla ili ve Üniversitesi bugün Aydınla kıyas kabul etmez, keza Eskişehir, Afyon, Kütahya, Uşak ve biraz da iç Anadolu ve doğuya gidelim. Kayseri, Antep, Urfa ve daha niceleri kabuklarını kırmışlar ve Aydın’ı fersah, fersah geçmişlerdir.

1955 yılında rahmetli Çıldır bilmem kaç dönüm arsasını havaalanı yapılmak üzere devlete bağışlamış, aradan 60 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen Aydın’a bir havaalanı kazandırılamamıştır. Yukarıda saydığım illerin hepsinde havaalanları vardır.

Son beş yılın icraatlarına baktığımda Aydın’da yapılan süper işler, maalesef ben göremiyorum. Büyük bir şovla yapılan battı, çıktıya bakalım örneğin… İki veya daha fazla yolun kesiştiği yere kavşak, tren yoluyla karayolunun kesiştiği yerlere hemzemin geçit diyoruz. Benim bildiğim battı çıktılar trafiği rahatlatmak için buralara yapılır.

Vasıtalar birbirini beklemeden geçsin ve bekleme olmasın diye. Aydın’daki battı çıktı karşıdan karşıya geçen düz yola yapılmış olup, hiçbir anlam taşımamaktadır.

Battı çıktınız üstünden karşıdan, karşıya geçmek mümkünken araçlar niye battı çıktıya girsin ki? Ayrıca üstünde geçiş için yayaların düşünülmemesi ayrı bir sorundur.

Battı çıktı tren yolunun altından geçseydi anlam kazanır, işlevi olurdu. Öyleyse sırf şov için paralar sokağa atılmıştır.

Yeni garajın kokudan yanına yanaşılmadığını Mehmet Aydın yazdı. CHP yetkileri ‘altı okla necaseti yan yana getirmeyin’ diye yanıtlamışlar.

Onları yan yana getiren Mehmet Aydın değil, ilgililerin düşüncesizlikleridir. Bu arada kıymetlenen eski garaj arsasının nasıl değerlendirileceği de söz konusudur. Belediye binası Hüseyin Aksu projesi olup, yarım kalan binaya cam giydirilerek göz boyama projesidir. Ocak’ta açılışı yapılacağı belirtilen ve fakat halen açılamayan meydan ne alemdedir? Bu meydan için kesilen ağaç adedi nedir? Geziye destek verenlerin 40-50 yıllık bu ağaçların ne olduğunu merak etmemeleri düşünülemez.

Ayrıca Aydın’a hiç yakışmayan Sihirbaz Mandre misali Atatürk heykeli ve arkasında ki beton yığını için bir şey düşünülmüş müdür?

Gelelim Balık Hali’ne. Konuştuğum vatandaşlardan hiçbirinin balık halinden memnun olduğunu görmedim. Keşke bundan 20-25 yıl önce Fethiye’de açılan ve o gün bugün milyonlarca kişiyi ağırlayan balık halini bir görseydiniz. O zaman Aydın’daki balık halini bir başka geliştirirdiniz. İçki içmeyenlere saygımız sonsuz, ama içenlere de saygı duymamız gerekmiyor mu? İçki yoksa balığın mundar olacağını düşünenler de var aramızda…

Ya otopark sorunu? Ara sokaklarda bile araçlar çift sıra park ediyor, yollardan iki araba bu parklar nedeniyle yan yana geçemiyor.

%60’lardan, %70’lerden dem vuranlar, seçimi çantada keklik görenler, bir de olaylara bu pencereden bakın olur mu?

Hepinize iyi hafta sonları değerli Denge okurları… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.