Takip Et
  • 5 Kasım 2021, Cuma

GENÇLİK İNANIYOR MU?

Söze gelince ‘Türkiye’nin % 99.9’u Müslüman dır’ diyoruz da acaba gerçekten öyle miyiz? Çevremdeki gençlere bakıyorum da bunu göremiyorum. Çoğu deist veya ateistliğe kaymış veya kayma aşamasında… Geçenlerde bir televizyon kanalının sunucusu gençlere mikrofon tutuyordu sokaklarda.

Soru şuydu ‘salavat getirir misiniz? Yanıtlar şöyleydi; ‘Getiririm ama nereden getireceğim, o nedir söyler misiniz, ben Müslüman değilim, bir kişi ben biliyorum dedi o da hiç alakası olmayan şeyler söyledi’. Cevaplar aşağı yukarı hep böyleydi. Bir kişi bile doğrusunu bilemedi iyi mi…

Atatürk kurduğu diyanet dini öğreteceğine Atatürk ve silah arkadaşlarına küfürle, küfür edenlerle içli dışlı Atatürk'ün ölüm yıldönümünde bir gün önce Diyanet Başkanı Ali Erbaş ‘keşke Yunan kazansaydı’ diyen Atatürk'e ve Cumhuriyet’e küfreden fesli deli Kadir'i ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi kendisine. Sanki Allah'ın günleri çuvala girmiş gibi 9 Kasım'ı seçmişti ziyaret için.

Camilere asılan bayrakları ve Atatürk posterlerini kaldırtmak istemesinin tarihsel bağı var. Bugün adı Ali Erbaş olabilir, dün adı Durizade Abdullah idi. Bugün makamı Diyanet İşleri Başkanlığı olabilir, dün makamı şeyhülislam’lık idi. Mustafa Kemal, ülkesi emperyalist ülkelerin esareti altında kalan ülkeyi düzlüğe çıkarmış, tüm zorluklara karşı halkına özgür bir ülke hediye etmiştir. Şimdi soru şudur; Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın bu tarihsel mücadelede yeri neresidir?

‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyenlerle aynı safta olması bunun kanıtıdır. Herkes safına geçmelidir.Ya Ali Erbaş safındasın, ya Atatürk'ün…

Bu kuramda ödenen bir Türk düşmanlığı yapılmakta ve Atatürk ismi bilinçli bir şekilde yok sayılmaktadır.

Bu Atatürk ve silah arkadaşlarına bir Fatiha'yı çok gören Diyanet'in 2022 bütçesi 16 milyar 980 milyon 501 lira. Birçok bakanlık bütçesinde fazla… 104 bin 814 kişiyi aşan büyük bir kadrosu var. Bu yetmiyormuş gibi önümüzdeki yıl 7800 personel daha alınacak…

Diyanet işleri bu muazzam para ve Ordu gibi personeli ile ne yapıyor? Din konusunda gençlerimizi ve milleti aydınlatıyor mu? Hayır ne gezer! Tam tersine dinimize yüzlerce yıldır yerleşen hurafeleri anlatıyor. Verdiği fetvalar da gülünç duruma düşüyor. İnsanlarımızı daha büyük bir cehaletin kucağına itiyor.

‘Çıplak yıkanmayın’ kapıdaki kadın ayakkabısına bakmayın, çay içmeyin, dondurma yemeyin, kabuklu deniz mahsülleri yemeyin, günaydın demeyin, kızlara kot pantolon giydirmeyin, olimpiyatlarda büyük başarılar elde eden voleybolcularımıza dahi dil uzatarak başarılarımızı gölgelemek istiyorlar. Daha bir sürü örnek verebilirim. Bunun gibi birçok saçmalıklara bir de ‘BALDIZ FETVASI’ eklendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dini konulardaki en yüksek karar ve danışma organı olarak faaliyet gösteren ‘Din İşleri Yüksek Kurulu’ tüm fetvaları ‘fetvalar’ adıyla bir kitapta toplamış.

‘Diyanet Yayınları’ tarafından basılan ‘fetvalar’ kitabının üçüncü baskısında yer alan garip bir fetva, sosyal medyada hala tartışılıyor. Kitapta ‘Baldızı ile zina eden kişinin hanımı boş olur mu?’ sorusuna şu cevap veriliyor; ‘Zina büyük günahlardan olmakla beraber, eşlerden birinin zina etmesi, bu fiili helal görmedikçe nikahlarını zarar vermez. Baldızla yapılan zinanın nikahı sona erdirmemesi, baldızla olan evlenme yasağının ebedi değil, geçici olmasından kaynaklanmaktadır’. Ne demek oluyor bu?

Yani o kafalara göre baldız ile zina mübah, hiçbir sakıncası yok!

Sizin başka işiniz yok mudur yaaa? Devlet size 16 milyarı aşan muazzam bütçeyi bunları saçmalamanız için mi veriyor? Yazık değil bu milletin paralarına? Niye gençlerimizi ve milletimizi eğitmiyorsunuz gençler salavat getirmeyi, kelime-i şehadeti bilmiyor ki bunlar dinin alfabesi. Niye yolsuzluklardan adam kayırmadan, liyakatsiz insanların yüksek mevkilere getirilmesinden, ihlas ve Kur'an kurslarında erkek çocuk tecavüzlerinden hiç bahsetmiyorsunuz.

‘Hz Peygamber’imiz sulu yemek severdi, suyuna ekmek banarak yerdi’. Diyorsunuz da toplantılarınızı 5 yıldızlı lüks otellerde yapıyorsunuz? Bu toplantılara son model arabalarla gidiyorsunuz?

Hepinize iyi hafta sonları değerli Denge okulları. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.