Takip Et
  • 15 Mart 2024, Cuma

RAMAZAN

Her günün, ayın, mevsimin farklı güzellikleri olsa da ramazana rastlayanlar biraz daha şanslıdır.

Çünkü bu aylar bedenin ruhla daha çok birleştiği, ruhsal, moral ve sosyal sağlığın güçlendiği özel zamanlara dönüşür.

Ramazan ayı ve onun simgesi olan oruç süreci, manevi bir iyileştirici ve mükemmel bir iç doktor vazifesi de gördüğünden sağlığı her alanda olumlu yönde etkiler. Bana sorarsanız bu ayın sağlığımıza getirdiği en önemli armağan “huzur” sözcüğüdür. Çünkü bu ay kendimizle daha sık baş başa kalma, samimi iç hesaplaşmalar yapma, yanlışlarımızdan vazgeçip fazlalıklarımızdan kurtulma, güzel yanlarımızı çoğaltıp çirkin yanlarımızdan arınma ve daha dingin yolculuklara çıkma için önemli bir fırsattır. Bu fırsatların tümünü içeren limanın adıysa huzur olmalıdır. Huzurun bir değil, birden çok anahtarının olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu anahtarlar birincisinin ise "maneviyat❞ olduğundan hiçbirimizin kuşkusu yok. Zaten bu nedenle de ramazan ayı boyunca birbirimizle daha çok görüşmeye, dargınlıkları unutup barışmaya ağırlık veriyoruz. Birlikte yaşadığımız toplumla daha güçlü ve daha derin bağlar oluşturmaya özen gösteriyoruz.

Bu ayın "huzura yolculuk❞ faslını daha da güçlendirmek istiyorsanız lütfen onu "diyet ayı" değil, "niyet ayı" yapınız. Bu ay nasil besleneceğiniz, ne gibi noktalarda sağlığınız konusunda daha dikkatli olacağınızı size sık sık anlatacağız. Siz de bugünden başlayarak aile büyüklerinizi ve akrabalarınızı ziyaret planı hazırlayın. İhtiyacı olanların ihtiyacını gidermeye, imkânınızı diğer insanlarla paylaşmaya bakın.

Doğanın gücünden daha fazla istifade edin. Her duadan sonra belirli

bir süreyi maneviyatınızı güçlendirmeye ve ruhsal bagajınızı Ramazan ayı süresince iyimserlik, yardımseverlik, affedicilik, hoşgörü, iltifat, sevgi gibi sözcüklere daha yakın durmaya, kıskançlık, korku, endişe, düşmanlık, öfke ve kin gibi duygulardan uzak olmaya bakın. Tüm okurların huzurlu ve sağlıklı bir ramazan ayı geçirmesini diliyoruz.

Hepinize iyi hafta sonları sevgili DENGE okurları.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.