Takip Et
  • 12 Ekim 2018, Cuma

SARI YAZ (Eylül’de gel)

Ünlü müzisyen Alpay’ın 70’li yıllarda meşhur ettiği bir şarkı “Eylül de gel.”

Hollywood’un ünlü sanatçıları Rock Hudson ve Gina Lollobrigida‘nın rollerini paylaştığı “Come September” filmindeki şarkıya Türkçe sözler yazılarak Türk müzikseverlere sunulmuş ve çok beğenilmişti. Öğrencisine aşık olan bir öğretmenin duygularını ifade eden bir Alpay bestesiydi.

“Tatil geldiği zaman / ağlarım ben inan / gidiyorsun işte / arkana bakmadan / nasıl geçer bu yaz/ ne olur bana yaz /sen , sen , sen / sen bir ömre bedel / yok , yok, yok / gitme ,gitme gel /Eylül’de gel, Eylül’de gel…”

Şarkının sözleri uzun. Böyle devam edip gidiyor. Bu sözleri ve şarkıyı hatırlamamın nedeni Kuşadası ve çevresinin Eylül ve Ekim aylarında en güzel günlerini yaşadığını bildiğim içindir. okulların açılmasıyla neredeyse herkes evlerine döndü. Bunaltıcı sıcaklar yerini eskilerin tabiriyle limonata gibi havalara bıraktı. Doğanın tüm renkleri de Eylül ve Ekim aylarında sarıya dönecek. Tüm bu belirtiler sizi “bu yaz da bitti” diye üzmesin. Kalabalıklardan uzak , tenha bir plajda şezlong kavgası yapmadan ,güneşlenme ve çarşaf gibi denize girme vakti geldi. Üstelik boş havaalanları ,çok daha uygun uçak ve otel fiyatları ,kaliteli hizmet garantisiyle.

Herkes tatilini Temmuz ve Ağustos gibi sıcakların en dayanılmaz olduğu zamana sıkıştırır. Oysa Ege’ye en çok yakışan mevsimdir sarı yaz. Deniz sakindir ama hâlâ

Sıcaktır, güneş yormaz ve akşamları bir serinlik rahatça uyumanızı sağlar. Büyük şehir sakinleri “sarı yaz” da sahillerden el etek çekerler. Sarı yaz Eylül ortasında başlar, Ekim sonuna kadar devam eder. Gündüzleri hâlâ şortla ve tişörtle gezebilirsiniz. Deniz tam anlamıyla çarşaf gibidir. Akşamları bunaltıcı sıcaklar olmadığında rahatça uyursunuz. Tatilcilerin hemen hepsi şehre döndüğünden tüm sahiller size kalmıştır.

Yoğun iş programları, ekonomik veya aşırı sıcaklar nedeniyle yaz tatiline çıkamayanlar için Kuşadası’ndaki turizmciler, Kuşadası’na “Eylülde gel” çağrısı yaptı.

Kuşadası otelciler Birliği Başkanı Tacettin Özden, Kuşadası’nın tarihi ve doğal güzelliklerle çevrili olduğunu belirterek “Eylülde Kuşadası muhteşemdir” dedi. Kuşadası’nın deniz, güneş, kum, doğa, tarih ve sakin bir ortamda tatil arayanlar için müthiş olanaklar sunduğunu kaydeden Özden, şunları söyledi: “-Yüksek sezon dediğimiz ayları geride bıraktığımız için otellerimizde fiyatlar çok uygun. Her keseye uygun seçenekler mevcut. Deniz sıcaklığı harika (27°-30°).Herhangi bir nedenle tatile çıkamayanlar veya kalabalıkları sevmeyenler için en uygun zaman. Oksijen deposu Milli Park’ı ve Sevgi Plajı Kuşadası’ndan Milli Park’a kadar uzanan muhteşem plajları yeme, içme ve eğlence mekanları ve tatilcileri bekliyor. Eylül ayında Ege Denizi’nin en güzel gün batımı Kuşadası’nda yaşanıyor. Tatile çıkmayı düşünen herkese çağrı yapıyor. Kuşadası’na Eylül ve Ekim de gel diyoruz”.

Kuşadası şehir merkezine 17 km uzaklıktaki Davutlar Mahallesi, termal kaynaklarının yanında muhteşem doğal güzellikleri, tarihi dokusu, kışın mandalinası yazın şeftalisiyle biliniyor. Yaklaşık 15 km lik plajları, yaz aylarında yüzbinlerce yerli ve yabancı tatilciye deniz- güneş- kum olanağı sağlıyor. Mahallenin dibinde kurulduğu Samson Dağları’nın zirvesindeki Nallıca, Ortaçağ’dan kalma Fındıklı Kalesi, Karia Antik Kenti, Melia ve Kurşunlu Manastırı ve mağaraları ile tarihi dokuya ev sahipliği yapıyor.

Yeni açılan lüks termal otelleri ile Türk turizminin termal merkezi oluyor .Turizmin çeşitlendirilmesi, sezonun 12 aya çıkarılması için çalışmalar sürdürülürken Davutların deniz orman ve şifalı su üçlüsüyle Türkiye’deki diğer termal bölgelerinden daha avantajlı olanakları sunduğu belirtiliyor. Samson Dağları’nın eteklerinde sıralanan ve termal turizm alanı olarak ilan edilen bölgede, daha önce var olan iki termal tesise, üç termal tesis daha eklendi. Tesisler, uygun fiyatları ve kaliteli hizmetleri ile yatılı ve günübirlik hizmet veriyor.

Hekim kontrolünde kullanıldığında bir çok hastalığın tedavisinde rol oynayan ve 30 değişik mineral içeren termal sular, tansiyon, depresyon, kas iskelet sistemi, uyku sindirim ve solunum sistemi sorunları, romatizma, stres, damar sertliği, siyatik, artros, osteoporoji, Spendiyoloz, Vitiligo, Egzama, Saç dökülmesi ,cinsel iktidarsızlık kısırlık ve sağlıklı zayıflamaya karşı yardımcı ve tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılıyor. Bölgedeki termal sular radon gazi (gençleştirici gaz) içerdiği için hücreleri yeniliyor. Hormanları aktif edip bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

İşte bu nedenlerle Kuşadası’na Eylül ve Ekim de gel diyoruz

Hepinize iyi hafta sonları sevgili Denge okurları.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.