Takip Et
  • 5 Şubat 2016, Cuma

Aydın’daki aile hekimlerinin yeni başkanı: Dr. Taner Balbay

Sporla, bilhassa futbolla ilgilenenler, Taner Balbay adını hemen anımsayacaklardır. Dr. Taner Balbay, Aydın futbol hakemliğinin yüz akıdır. Aydın futbolunu hakem olarak süper ligde temsil etmiştir. Hem de başarılarla. Şimdi gözlemci ve hakem hocası olarak Aydın futboluna hizmete devam etmektedir.

Aynı zamanda kendisi iyi bir doktordur. 4 Nolu Sağlık Ocağında halkımıza sağlık konusunda verimli hizmetler vermekte ve hastaları tarafından çok sevilmektedir. Aydın Aile Hekimleri Derneği’nin 17 Ocak 2016 Pazar günü Gar Restaurantta yapılan genel kurulunda başkanlığa Dr. Taner Balbay büyük bir ekseriyetle seçilmiştir.

Başkan yardımcılıklarına Dr. Ali Demir, Dr. Hakan Elatik, sekreterliğe Dr. Serkan Kalınomuz, saymanlığa Dr. Salih Güçlü, üyeliklere ise Dr. Nebi Sökmen ve Dr. Şükrü Güngör seçilmişlerdir. Kendisiyle seçimlerden sonra konuştuğumuz Dr. Taner Balbay, şöyle dedi:

“Aydın Büyükşehir sınırlarında 301 aile hekiminin, başta adaletsiz hafta sonu ASM nöbetleri olmak üzere, özgür hakları, ağır angarya iş yükleri, Belediyelerin tutması gereken defin nöbet hizmetlerinin çözülmesi ve sorunları ile hukuksal mücadelemize devam edeceğiz.

Haftalık 40 saat çalışmanın ardından hafta sonu şimdilik Cumartesi 8 saat olan, daha sonra Pazar ve hafta içi akşamları da kapsayacağı bizzat Sağlık Bakanı tarafından açıklanan komik nöbet ücretleri ile insan haklarına aykırı, dinlenme ve aileye ayıracak zamanı kalmayan aile hekimlerinin haklı hukuk mücadelesine sonuç alıncaya kadar devam edeceğiz. Birinci basamağın hamallığını yapan aile hekimleri, aşılama, gebe takibi, evde sağlık hizmeti, poliklinik hizmeti, obezite takibi, kronik hastalıklar takibi gibi ağır işlerle uğraşırken, bir de asil belediyelerin görevi olan defin nöbetlerini de tutmaktayız. Üstelik bu konuda açılmış iki davayı da kazanmamıza rağmen.

Aydın aile hekimleri vatandaşlarımıza kaliteli hizmet verebilmesi için bütün bu angarya hizmetlerden kurtulması gerekmektedir. Bütün bu saydığımız hizmetler yetmezmiş gibi işletme sahibi gibi elektrik, su, vergi ASM’lerin tüm sarf ihtiyaç işleriyle de uğraş vermektedir. Sağlıklı toplum için sağlık hizmeti verenlerinde sağlıklı olması gerekir. Biz Süpermen değiliz, angaryalardan kurtulup sadece işimize odaklanıp, vatandaşlarımıza kaliteli hizmet vermek amacında ve gayretinde olmak istiyoruz. Bu sorunlarımızı her platformda yetkililere anlatarak bir çözüme ulaşmaya çalışıyoruz. Yeni yönetim kurulumuzla birlikte aile hekimlerimizin sağlıklı bir ortamda sağlık hizmeti verebilmesi mücadelemizi bıkmadan usanmadan sürdürmeyi amaçlıyoruz.”

Aile Hekimleri Derneği yeni Başkanı Dr. Taner Balbay’ın anlattıkları biz vatandaşların hiç bilmedikleri detayları içerdiği için gerçekten enteresan ve ilginç. Onun için sizinle paylaşma gereği duydum. Hepimizin bir aile hekimi var, biz dertlerimizi onlara anlatarak çare olmalarını isterken onların dertlerine de bir nebze de olsa ortak olalım. Hepinize iyi hafta sonları sevgili Denge okurları.

Yazarın notu:

30 Ocak Cumartesi günü Aydın Ticaret Odası toplantı salonunda Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nin olağan genel kurulu yapıldı. Benim bir oyum vardı. Gittim ve oyumu kullandım. Yalnız bana ters gelen durumlar vardı. Ben sözünü sakınmayan, sevdiği insanları üzeceğini bilse bile yekten söyleyen bir kişiliğe sahibim. Aydın Gazeteciler Cemiyeti olağan genel kurulu ile ilgili eleştirilerimi en kısa zamanda bu sütunlarda sizinle de paylaşacağım. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.